Btooom!

İlk sezonu çıkan ama yarıda kalan animesini izleyip çok sevdiğim seri. Geçen yıl Bang Çizgi’nin Btooom’u basması benim için yılın yayıncılık olayıydı çünkü hiç düşünmezdim. Btooom’un çok okunacak bir seri olduğunu ya da çok beklenen bir seri olduğunu sanmıyorum. Bu serinin basılmış olmasına çok seviniyorum ve bu konuyu açma sebebim de seri hakkında konuşacak bir yer olması.

Animeyi izlerken olayların akışını çok zekice bulduğumu hatırlıyorum. Bir de ana karakterimiz ölse garip olmayacak bombalardan kurtuluyordu adı üstünde ana karakter. Ryota’nın olaylara tepkisi çok gerçekçi ve tam hayatın içinden bir tip - herkesin oyunda bir numara olmaması haricinde. Hikaye bir kişi üzerinden ilerliyor ama diğer karakterlerin hayatı ve psikolojisi de iyi kurgulanmıştı - animede hatırladığım kadarıyla böyle. Mangayı kaldığı yerden ingilizce okuduysanız spoiler içinde yazabilirsiniz.

1 Beğeni

İngilizce olduğu için bir türlü okuyamadığım mangalardan biri bu da. Animesini ben de çok sevmiştim. Gerek konusu, gerek seinen atmosferi, gerek romantizmiyle sevmiştim. Ama maalesef madhouse’un kötü ünü bu animeye de bulaştı ve 2. sezonu gelmedi. :frowning:

Bu arada @Arqonquin mangasını okuyordu bir aralar. :smile:

1 Beğeni

İzleyeli bayağı olduğundan aklımda pek bir şey kalmadı ama zevkle izlediğimi hatırlıyorum ve garip derecede Pubg’ye benzediğini düşündüğüm bir anime :smiley: ya da Pubg buna benziyordur, hangisi daha önce çıktı bilmiyorum. 2. sezonun gelmemesi cidden kötü oldu hikaye daha da güzel noktalara gidebilirdi.

1 Beğeni