Bu Ara Hangi Oyunu Oynuyorsunuz? 🎮

Hocam, ilk oyunu oynayıp da ikinciyi daha başarılı bulan gördüğüm ilk insansınız. Ben ikisini de oynamadım ama ilk oyunun fanları ikinciyi ortalama buluyor genelde, sizce neden?

Evet, o da çıkarılan yan görevlerden biri. Daha bunun gibi birçok örnek var. Çoğu stüdyo çalışanı oyunu bitirdikten sonra istifa etmiş zaten.

Muhtemelen ikinci oyunu daha önce oynadığımdandır. İlk oyunu birkaç sene önce oynadım. Hikâyesini beğendim ama oynanış mekanikleri falan artık bayağı eskimişti.

Mafia 2’nin bazı anları bana çok keyif vermişti. Vito’nun doğum gününde mezar kazıp, iki sarhoş arabanın arka koltuğunda şarkı söylerken onlara şoförlük etmek. Joe’nun yüzüne gözüne bulaştırdığı soygun planları. Vito’nun askerden dönüşünde, o sokakta eve doğru yürürkenki atmosfer (Definitive Edition’da o yayaarın hepsini silmişler). Sylvester Stallone’nin Hür Kan filimini hatırlatan hapishane sahneleri… Güzel anılarım var oyunla ilgili :slight_smile:

3 Beğeni

Ea access ile fifa 20yi deneyeyim dedim. Ne garabet oyun olmuş öyle. Hissiyat, gerçekçilik sıfırlanmış, robotik olmuş hareketler. Oyuncular sahada kayıyor gibi zaten. Pes’in gözünü seveyim, lisans sorununu, içerik sorununu halletse keşke.

Onları bile silmişlerse mafia 1 remake baya kötü olacak o zaman.

Aynı stüdyo değil ama 2K Czech yapmıştı orijinal Mafia 2’yi. 2017’de kapattılar o stüdyoyu. Remake’i Mafia 3’ü de yapan Hangar 13 ekibi yapıyor. Onlar da sütten çıkmış ak kaşık satılmaz tabii, Mafia 3 PC versiyonu optimizasyonu epey kötüydü. Hikaye, kendini tekrar etme durumlarına hiç girmiyorum bile.

1 Beğeni

Asıl mafia 2 nin remastered ı kim yaptı.

Yine Hangar 13’te, tüm Mafia serisiyle onlar ilgileniyor artık. Mafia 2 remake sayılmaz bence, DLC’leri de oyuna dahil edip kaplamaları 4K yapmışlar sadece o kadar

2 Beğeni

Bahsettiğim silinen yayalara buradan bakabilirsiniz.

Mafia 2 DE’de kaplamalar vs daha iyi ama bakışlarda ciddi bir sorun var gibi gözüküyor. Bir kadına “beğeniyle” bakan Vito.

Eski oyunda yüzündeki memnuniyeti ve beğeniyi açıkça görebiliyorsunuz. Yenisindeyse ebleh gibi bakıyor :sweat_smile: Aşağıdaki de Vito’yu yıllar sonra ilk kez gören Joe. Eski oyunda yüzünden sevinç ve özlem okunuyor. İkincisindeyse nereye baktığı belli değil. Neden Vito’nun göğsüne bakarak konuşuyor acaba? :slight_smile:

4 Beğeni

Bu sene ortak görüş, pes’in fifa’dan çok üstün olduğu yönünde… Merak edip ikisini de indirdim ama henüz denemedim(ea access ve gamepass sağolsun)…

Bende grafiklerin bozulmasından, efsane bir oyunun sonunun geleceğinden korkuyordum. Galiba başaracaklar. Bakalım Mafia 1 nasıl olacak?

Yayalar silinmemiştir. Malum corona var. Herkes evdedir. :smile:

2 Beğeni

Mafia 1’i yapan adamın bana hiçbir şey danışılmadı, hiç umudum yok demesi biraz huylandırmıyor değil.

2 Beğeni

Ben pesi çok beğendim. Oyun mekaniği çok doğal görünüyor fifanın robotikliğinin aksine. Hareketler akıcı, doğal, gerçekçi… Lisans sorunu da çözülse muazzam olacak.

Böyle bir şey bende duymuştum.

Seriyi canlandırabilecekken daha derine görmüyorlar. Remastered hadi aceleye geldi ama ilk oyunun remake hali de böyle çıkarsa rezillik.

@Voldemort yaklaşık 20 senedir iki oyunu da oynuyorum. Dediğiniz şeyler hiç değişmedi, FIFA lisans, eğlenceli modlar ve atmosferle oyuncuyu cezbediyor ama PES’in akıcı oyununa hiç yaklaşamadı.

İki oyununda hayranı çok, tercih meselesi sanırım.

1 Beğeni

Yine de pesin yakasına yapışan üvey evlatlık çok garip geliyor bana. Her sene fifa 25 milyon satıyor, akıl alır gibi değil.

Pek umudum yok ama inşallah yanılırım ve oyun şahane çıkar.

1 Beğeni

FIFA satmayı geçtim asıl olay ondan sonra başlıyor. Ultimate modu ile dünya para kazanıyor, EA’nın gözü döndü sonra her oyun online ve mikro ödemeli olsun diye.

Çok güzel reklam yapıyorlar. Oyun yayıncıların geneli kariyer videoları çekiyor, izleyen gençler FIFA ya yöneliyor. E tabi bir de ülkemizin lisanslı ligi de var.

Pes tercih ediyorum ama son dönemde FIFA’nın Volta modunu merak ediyorum ben de.

1 Beğeni

Pek böyle bir ortak görüş yok, insanlar hala FIFA’yı tercih ediyor. PES’in online kısmı FIFA kadar ilgi çekici değil, PES muhtemelen lisans sorununu da halletse FIFA ile aynı satışa ulaşamaz. Gameplay kısımları çok farklı.

Her sene FIFA alıyordum ama bu sene son, FIFA 22 çıkana kadar daha da %60’ı geçik indirim görmeden almam. Online kısmı beni yaşlandırıyor, saçlarım falan dökülecek bu oyun yüzünden.

images (23)

Bugün Beyond Two Souls’u bitirdim, finali çok çarpıcıydı. Çok etkilendim açıkçası, ben her zaman Detroit’in daha iyi olduğunu düşünüyordum ama finali görünce fikrim değişti. Ah Aiden, üzümlü kekim :heart:

5 Beğeni

Benim çevremde bu yıl herkes pes’i övüyor niyeyse… Fifa almak konusunda da konsol için ea access(pc için origin access) önerimdir… Her sporun sezon bitiminde o yılın oyunu ekleniyor :slight_smile: sezon bitene kadar da bir yıl önceki oynanıyor… Yıllık 65tl için çok güzel hizmet…

Biliyorum da ben daha çok rekabetçi oynadığım için EA Access’e eklenmesini beklemek pek mantıklı olmuyor, hemen almak gerekiyor. Bu sene bu hatayı son kez yaptım zaten. Sadece casual oynamak için alacağım.

1 Beğeni