Bu Turizm İçin Çok Kötü Oldu

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Bu Turizm İçin Çok Kötü Oldu – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Biraz daha canını sıkmam gerekecek Yönetici Gerno.” “Önemli değil. Önemli değil. Şu iş bitsin de canımı ne kadar sıkmanız gerekiyorsa sıkın.” “Şimdi bunları aldığımız raporları teyit etmek için soruyorum. Durumdan ne zaman haberiniz oldu?” “Bir ay önce. Hasat Vergisi’ni toplamak için giden memurlarımızdan.” “Şimdiye kadar nasıl önlemler aldınız?” “Köye bağlı tarlalardan itibaren geniş bir hat… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Hikayeyi okuduğumda bana hikaye değil daha çok bir distopik-roman içerisinden bir bölüm okumuşum gibi geldi. Karakterler, kurgu ve dünya uzun süre önce oluşturulmuş gibi duruyor. Dil açısından da sağlam olmuş. Olumsuz anlamda aldığım izlenimse duygu açısından yeterince güçlü bir etki bırakamaması.

Yorumunuz için çok teşekkürler. Açıkçası öykükyü bitirdiğim zaman içime pek sinmemişti, biraz aceleye geldi diyebiliriz sanırım. Zombi temasını hiç beklemiyordum, bu öyküyü kafamda birkaç aydır döndürüp dursam da (bir taslak olarak diyelim). Bu öykü içinde geçen bazı terimler ve “olaylar”, yine burada yayınlanmış olan eski öykülerimden birkaçının içinde azda olsa açıklanıyor. “Kapı’ya Gelenler” adlı öykümde Kapı’dan ve Yasaklar’dan, “Ağaçlaşma Günü” adlı öykümde Ölümler’den ve “Bir Gezegenin Kapanışı” adlı öykümde portal kuleleri ve şehirlerinden daha çok bahsediyorum. Olumsuz bulduğunuz konu noktasında da haklısınız, daha önce söylediğim gibi bir şey öyküyle ilgili beni rahatsız ediyordu belki budur. Ne yazık ki aceleye getirmek zorunda kaldım. Tabii bunun bir bahane olmaması gerekiyor. Umarım bir sonraki ayın öyküsünü de (eğer yetiştirebilirsem) beğenirsiniz.