Merhabalar. Bugün sinemaya gitmeye karar verdim, en son yıllar önce gitmiştim. Öyle konusu beni sarsın kafasında değildim tamamen yüksek sesli, ani bağırmalı çağırmalı, dikkatimi dağıtacak bir filme girmek istedim. Vizyonda da buna uygun Siccin 9 vardı. İlk 8 filmini izlemedim birbiri ile bağlantılı mı onu bile bilmiyorum ama amacıma hizmet ediyordu Neyse asıl konuma gelmek istiyorum…
Bana kalırsa böyle toplu etkinlik alanlarına biletler ufak bir görgü testiyle yapılmalı. Salon fazla kalabalık değildi, 12 kişi falandı sanırım. Ama neredeyse herkes fısır fısır konuşuyor, bazı sesli bir şekilde “aha şimdi bir şey fırlayacak” gibi yorumlar yapıyordu.
Bilmiyorum ben mi çok kafaya taktım ama ciddi anlamda beni rahatsız etti. Para verip bir film izlemek istemişsin bunu neden yanındaki kişiyle fısır fısır konuşarak heba ediyorsun ki ve diğer insanları da rahatsız ediyorsun -ki bunu yapan 1-2 kişi de değildi.
Sen 9/10 yıldır yoktun ve yapmadın diye yeniden yapıp da aynı tadı alamadığın anıları yazacaksan vihiiiiiiy yanmışık biz.
Foruma dönüş ile açtın, Kadıköy sokakları ile başladın , sinema geldi…
Bence biraz geçmişe özlem dalgalanması var gibi. Bana da çok olur. Geçici…
Sen fisildayana şükret. O telefonun ışığını açıp açıp mesaj yazanlara, story paylaşanlara … Sinemaya girip bir saniye ekrana bakmıyor adam yada madam.
Ben artık şeriat ötesi böyle vahsetli ama mantıklı bir hukuk istiyorum. Misal film başlayınca telefonumu açtı sen o telefonu elinden alıp firlatsanda mala zarar olmayacak. Sana saldırır yada dava açarsa kendi iki katı ceza alacak. Veya geldi evinin park girisine park etti gitti. O arabaya istediğin zararı vereceksin. Şikayetçi olursa daha fazla ceza ödeyecek. Bu kitleleri başka türlü eğitmek imkansız.
Hocam şöyle ki, bölüm “yolgeçen hanı” olduğundan içimden ne geçerse yazıyorum Dediğiniz gibi sanırım ara ara geçmişe karşı bir özlem duyuyor olabilirim. Ayrıca ürettiğimiz fikir her ne kadar canice gözükse de gerekli gibi