Burası Serbest Şehir, Bırakınız Gelsinler

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Burası Serbest Şehir, Bırakınız Gelsinler – Aylık Öykü Seçkisi

image

Not: Materyal ve evrenle ilgilenirseniz bu öyküyü de okuyabilirsiniz. “Fang! Fang… Veri transferini kapatma. Lanet olası 888” Bembeyaz teni çamura sıvanmış, çivit mavisi gözleri kısılmış Snow, bulunduğu ağaçlıkta gökyüzünden korunmaya çalışsa da kaçamadığı dolunayın ışığı ile parıl parıl parlarken, bir kompanyonken nasıl olup da Belarus’a geldiğini düşünüyordu veya düşünmesi gerekirdi… Bir organik olsaydı!.. Ama değildi.… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Murat selamlar;

Daha önce de söylemiş olabilirim ancak senin bazı öykülerini okurken bilimkurgu filmi izlemiş hissine kapılıyorum. Bol diyaloglarla güçlendirilmiş, akıcı ve sürükleyici. Umarım ileride film olarak da izleriz.
Ancak evrenin öncesini bilmeyenler için türlerin çeşitliliği kafa karıştırıcı olabilir. Acaba öncesi olan bu öykülerin başında, evreni açıklayan kısa bir özet mi olsa? Sadece öneri, gerisi yazarın bileceği iş. :slightly_smiling_face:

Murat keyifle okudum bu emek ürünü güzel öykünü. Kalemin daim olsun…

2 Beğeni

Selam Ebuzer,

Kötü kitap iyi film olur :wink:

Beğenmen ve beğendiğin noktalar beni çok sevindirdi. Diyalog ve karakterle özdeşleşmeyi seviyorum gerçekten.

Evren ile ilgili olarak; özet bir nebze zor, zira bir kitap yazıyorum evrende ve bu bir rip off. O sebeple evrende geçen bir başka öykünün linkini koydum. Daha kısa olarak senin de okuduğun bir öykü daha var ama o platform farklı olduğu için ondan bahsetmedim. (Bütün bunlar tabi, diğer okuyuculara da bir bilgilendirme.)

Vakit ayırıp okuduğun için çok teşekkür ederim.
Görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Selam Murat

Ben de @ebuka` ya katılıyorum. Film gibi yazmışsın :slight_smile:

Yine seyahate çıktım öykünle. Kafanın içinde nasıl dünyalar var arkadaş :slight_smile:

Sevgiler
Müge

1 Beğeni

Selam Müge,

Çok teşekkürler. Beğenmene sevindim.

Gerçekten dört başı mamur evren oldu :sweat_smile:. Yine de üzerine çok düşmem gerekli.

Okuduğun ve yorumladığın için tekrar teşekkürler. Görüşmek üzere.:raising_hand_man:t2:

1 Beğeni

Şu evrende geçen bir oyun çıksa enfes olurdu diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Öykünüz oldukça akıcı, üzerinde uğraşıldığı belli oluyor. Ufak tefek hatalar var ama onlar da çok sıkı dokumaktan gözden kaçmış olsa gerek. İlk defa okuyan biri için öykünün içine girmek oldukça zor geldi bana. Yorumları okuyunca bunun tahmin ettiğim gibi süregelen bir hikayenin devamını sondan okuyan bir okuyucu olduğumdan kaynaklandığını anladım. Eminim geçmişini okusak bu hisse kapılmayız ama tek atımlık okuyucuyu zorlar öykünüz. Bazı kavramlar bana yabancı geldi fakat dediğiniz gibi üzerinde çalıştığınız kitabı okuduğumuzda bunların hepsi açıklayıcı olacaktır. Fırsat buldukça geçmiş serilerini okuyup özünü anlamaya çalışacağım. Elinize sağlık, film tadında güzel bir öykü.

1 Beğeni

Selam Tuğrul,

Punk 2078 :sweat_smile:
Beğenmene sevindim. Uzun bir öyküydü zaman ayırdığın için ayrıca teşekkür ederim.
Görüşmek üzere…

Merhaba @ukant,

Zanaat kısmında yaşıyorum bunları. Neredeyse hiçbir zaman da son iki günden önce yazamadığım için de her seferinde oluyor o “ufak tefek” hatalar. Yoğunum çoğu zaman, ancak karakter de böyle biraz…

Evet, öykünün bir evreni var. Bir ön açıklama yazmayı düşündüm ben de başta ama, bir şekilde promosyon olur gibi geldi. O sebeple seçkide olup aynı evrene dair diğer öykümün linkini koymakla yetindim. Ancak o da çok çok uzun, doğrusu okunmamasını doğal karşılıyorum.

Öyküyü, film tadında bulmana çok sevindim.
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

Olabilir tabi… Ben de Vişneçürüğünü yazarken bırakın son iki günü seçkiye yetiştirebilmek için saatlerle yarıştım diyebilirim :slight_smile: Yazarken baya ince düşünüp günlerce karalamalar yapmama rağmen yayına girdikten sonra okuduğumda kendi yazdığımı beğenmedim :slight_smile: Biraz daha üzerinden geçecek vaktim olsaydı bir nebze daha tatmin olurdum belki. (Yine bir hata bulurdum gerçi kendim de. Tamam oldu demeyip hatalardan ders çıkarmaya devam.) Yine de okuyup değerlendirdiğiniz için teşekkürler.

1 Beğeni

Okurken gülümsedim. Benziyor bakış açımız. Rica ederim.

@MuratBarisSari selamlar,

Eline, emeğine sağlık. Öykü anlamında da zahmetli tabii ki yazdığın kitabı düşünürsek bu zahmetin katları da oldukça artıyor. Ben başka platformdaki öykünü okuduğum için türlerle ilgili ufak da olsa fikir sahibiyim. Bu arada okurken çok benim tarzım olmasa da, filmi olsaydı izlemek daha çok keyif verirdi diye düşündüm. Sen onu da kotarırsın hem JOAT :slight_smile:

Görüşmek üzere,
Sevgiler
Sena

1 Beğeni

Selam Sena,

Öncelikle okuduğun için teşekkür ederim. Ve beğenmene de ayrıca sevindim.

Bununla birlikte bunu kısa film olarak çeksem, ancak efsane kötü bir şeyler ortaya koyabilirim sanırım. :grin:
Şaka bir yana WB, New Line, Universal vs.paklar bu filmi. Elde kalem sınırsızca yazıyorum çünkü :sweat_smile:

Tekrar teşekkürler,
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle… :raising_hand_man:

1 Beğeni