Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi Teoriler

Merhaba arkadaşlar,

Hepinizin bildiği gibi George R. R. Martin tarafından yazılan Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan Game of Thrones biteli çok oldu. Ancak hala 6. kitap The Winds of Winter’ı bekliyoruz. Hatta bazı insanlar 6. kitap gelse bile 7. kitap olan A Dream Spring’in çıkmayacağından emin.

Yine de ben ve benim gibi GRRM’den henüz umudu kesmeyenler için kitaplarda neler yaşanacağı büyük bir merak konusu. Evet dizinin kitapları geçmesiyle belki de birçok önemli gizem için spoiler yedik.

Kitapları okuyanlar bilirler ki özellikle üçüncü kitaptan itibaren dizi arasında büyük farklar başladı. GRRM önceden özellikle kitap ile dizide yaşayan/ölen karakter sayısı ve önemleri yüzünden altıncı kitabın farklı olacağını yazmıştı. Dizi bittikten sonra kitap ve dizi sonunun hem aynı tarafları hem de farklı yönleri olacağını söylemişti. (Ki farklılıkları ben dahil çok fazla kişi isteyecektir.)

Bu yüzden bence kitaplar çok önemli ve bizi şaşırtmaya devam edecektir. Yine bu yüzden konuyla ilgili teorilerimizi birbirimizle paylaşmak iyi olacaktır.

Bu konuda belki internette daha önce görmediğiniz bir teoriye rastlamazsınız ama belki de kitapları okurken aklınıza gelen ama tartışabilecek birini bulamadığınız teorileriniz olabilir.

Arianne, Stoneheart, Aegon, Victarion, Jon Connington, Val, Penny gibi hikayesine şahit olunamayanlar ve Barristan, Doran, Mance gibi hikayesi yarım bırakılanlar için bu teoriler değer. (Bunlar şuan aklıma gelenler.)

Konudan sonra ekleyeceğim yorumum 5. kitap için spoiler barındıracaktır.

Şimdiden teşekkürler.

1 Beğeni

Game of Thrones forum vardı ben orada baya aktiftim ora kapanınca burayı buldum orada binlerce vardı ama buraya yazmaya üşeniyorum baya :sweat_smile:

Meeren Kuşatması

Martin 6. kitabın hemen başında hem Kuzeydeki hem de Meeren’deki savaşla açılacağını söylemişti. Bunlardan özellikle 3 farklı cephedeki POV ile anlatalocak olan Meeren savaşı öne çıkıyor (Dany yetişirse 4 POV karakter olacak.). Meeren’i savunmak için artık saldırıya geçmek zorunda kalan Kraliçe Eli Barristan, İkinci Oğullar ile Targaryenlere ulaşmaya çalışan Tyrion ve Ejderha Kraliçesinin peşinden gelen Victarion. Tabi bu savaş alanının en tahmin edilemezi ejderhaları unutmamak gerek.

Barristan en son kuşatmacıların hastalıklı cesetleri şehre mancılıkşar ile fırlatmasıyla taktiğini savunmadan saldırıya geçirmek zorunda kaldı. Arkasında Tunç Canavarlar, Lekesizler ve birçok asker olmasına rağmen yine de sayıca rakibine göre düşük bir ordusu var. Tabi her türlü strateji düşünüldü ama savaşın Barristan tarafında bitmesi için bunlardan fazlası gerekecektir.
Eğer karşı taraftaki kölelerde Targaryen bayrağını takip ederse Barristan’ın bu kuşatmayı parçalaması garantileşir. Ama olmazsa ve karşısında tam sayılı bir rakip bulursa Meeren için geriye 2 tane olasılık kalıyor. Ejderhalar veya Tyrion.

Tyrion’ın kazanan tarafta olmak istediği kesin aynı zamanda yanında kraliçesinin özlemini çeken Jorah da var.

Ama iş bu ikisinde bitmiyor. Esmer Ben’in Daenerys tarafına tekrar katılacağını söylemesi onu hemen Barristan’ın güçlerine eklemiyor. Sonuçta onun dediği gibi ‘Bir paralı askere asla güvenme.’ Ben ve İkinci Oğullar klasik bir hikayede köşe tacirleri Barristan ile savaşırken onları arkadan bıçaklayabilirdi (Ki belki böyle olur.) ama bir diğer seçenek rakip güçlerin birbirini tüketmesini izleyip sonrasında dahil olarak Daenerys’in gözünde günün tek kahramanı olmaya çalışabilirler.

Victarion kendinden çok emin bir şekilde geliyor. Yanına kırmızı rahip Moqorro’yu da aldığından beri zafere daha emin adımlar atan Greyjoy, köle tacirlerini deniz tarafında rahatça devirebilecek güce sahip ama asıl soru sonrası. Okuması belki de en ilginç bölümlerden biri olacağı kesin çünkü Victarion’ın varlığı şuan diğer tüm karakterler için süpriz olacak. Akla gelen soruları bir düşünün;
1- Barristan’ın Greyjoy bayraklarını görünce tepkisi ne olacak? Dorne’lu taliplere saygı gösteren Barristan daha önce savaştığı Pyke’dan gelen talipleri o kadar hoş karşılamayabilir. Savaş anında belki de Westeros’dan gelmelerine inanıp onlara da bel bağlayabilir ya da düşmanların artması olarak görebilir.
2- Tyrion cyvasse oyunları oynarken deniz canavarlarını unutmuş olabilir. Victarion-Tyrion buluşması olursa kan dökülmemesi imkansız olur. Victarion sadece ve sadece kraliçe ve onun gücü için geldi ve daha aşağısı hiç bir şekilde onu memnun etmeyecektir.
3- Ejderhalar. Evet belki de en önemlisi olabilir. Eğer Victarion Ejderha Borusunu adamlarına üfletirse Dany’nin çocukları buna nasıl tepki verecektir? Sesten nefret edip demir filoyu yok mu edecek yoksa ejderhaların yeni bir efendisi mi olacak? (Euron ve Victarion ilişkisini düşünürsek ikinci olasılık cidden zor.)

Emin olunabilecek şey Victarion sadece kendi tarafını önemseyecektir.

Ejderhaların Kraliçesi geri dönerse hikaye nasıl ilerler bileceğiz sanırım. Eğer Dany Drogon ile köle tacirlerine saldıracak olursa tıpkı dizide gördüğümüz gibi kolay bir zafer gelecektir. Dany geri döndüğünde onu ihanet eden bir koca, iki tane aşığı, daha önce hiç adını duymadığı bir talibi ile karşılacak. Ki bu işin romantizm kısmı sadece. Diziden bildiğimiz Daenerys ve Tyrion ortaklığı kitap için çok uzak duruyor. Kraliçe Eli olarak Barristan ölene dek devam edecek gibi ama benim umudum onun Westeros’u tekrar görmesi.

İşin Westeros kısmında ise daha karışık olaylar olacaktır zaten.

4 Beğeni