Çatlakların Peşinden

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Çatlakların Peşinden – Aylık Öykü Seçkisi

image

Yerde boylu boyunca yüz üstü yatıyordu. Kafatasında küçük bir bölge parçalanmıştı. Yere kan ve beyin parçaları saçılmıştı. “Bu kaçıncı oldu Zeld?” Başkomiser Koren kafadaki parçalanmış bölgeyi inceliyordu. “Bununla birlikte bu hafta üçüncü.” Komiser Zeld de oturma odasını gözden geçiriyordu. “KaRo,” diye seslendi Koren. “Şu cesedin beynine bir bakıver. Mikroçiplerinden herhangi biri eksik mi?” KaRo bedeninden… (DEVAMI…)

1 Beğeni

güzeldi eline sağlık :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Yahu çok güzel yazmışsın, hemen içine alıyor sonuna kadar kendini okutuyor ama ne oldu en sonra ocakta yemek mi kaldı, çamaşır makinesi mi durdu bi anda hikayeyi bitirmeye karar vermişsin ve haydi hop bitti. Bu kadar iyi kurgulanan bir hikaye en azından biraz daha detaylı bir sonu hak ederdi.

1 Beğeni

@deusexmachina, öyküyü okumaya ayırdığınız zaman ve yorumunuz için teşekkür ederim.

@nilherself, öyküyü beğendiğinize sevindim. Ayrıca eğer okuyucuyu öykünün içine çekilbilmeyi başardıysam ne mutlu. Sonuyla ilgili yazdığınız konuya gelirsek.

Sanırım sonunda karakterlere ne olduğunu anlattığım kısa paragraflardan bahsediyorsunuz. Normalde onları koymayacaktım. Koren’in saldırıya uğramasıyla ve artık polis olmayacağıyla bitecekti ama diğerlerine ne olduğnu da belirtmek istedim. Bir de öyle bıraksaydım Zeld’in bu olanlara tepkisini ve müdüre ne olduğunu söylemeyince biraz eksik bitiyormuş gibi geldi. Bunun dışında zaten öykü Koren’in (ve Zeld’in) bu talihsiz olayını konu alıyordu ki Koren’in başına gelen “kazayla” da öykü bitiyor.

Ama sorun bu değilse ne demek istediğinizi biraz daha açarsınız sevinirim, çünkü merak ettim.

1 Beğeni

Simdi tekrar baktım, hikayenin bitişiyle değil, sonuçta yazar sensin nasıl istersen öyle biter ama bitiriliş şekli içime sinmedi sanki. Son dört paragraf evet sanki biraz daha güçlü olabilirdi. Yani bu giriş ve gelişmeye göre sonuç kısmı zayıf kalmış gibi. Bahsettiğin ekleyip eklememe noktasındaki kararsızlıktan kaynaklanmış olabilir, okuyucuya (en azından bana) yansıması sonu aceleye gelmiş gibi oldu :smile: Ama tekrar etmek isterim, çok güzel bir hikaye eline sağlık.

1 Beğeni