Çember

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Çember – Aylık Öykü Seçkisi

Puslu hava ve raylardan kayan trenin gürültüsüne, İngiltere seyahatim sırasında edindiğim “The Shadow Over Innsmouth” isimli öykü kitabımın uğursuzluğu eşlik ediyordu. Öğlen saatlerinde Ankara- Samsun seferinde yerime almıştım. Trenden çıkan yüksek ıslığın ardından yolculuğum başlamıştı. Trende benimle birlikte yolculuk eden yolcular Agatha’nın “Şark Ekspresi” yolcularından oldukça farklı görüntüde insanlardı. Görüntülerine bakılırsa çoğu yolculuğun güzergâhında yer…

1 Beğeni

Normalde öykülere bitirdikten sonra yorum yaparım ama bu öyküye okurken anlık düşüncelerimi yazasım geldi.

Özet

Beyefendi, orası çok uğursuz bir yerdir. Oraya gidip de geri dönen olmadı.

Kesin gidecek. Benim bile gidesim geldi. İnat damarı var sanırım içimizde, yapma dendi mi yapacağız illa ki. Bu ok zehirli işte atmayın bu oku. :slight_smile:

Benim gibi aydın görünüşlü olarak tasvir edilecek çok az insan vardı.

Takım elbiseli mi yoksa fular ve kemik gözlüklü mü diye düşündüm bir an.

Faris’de yanımda kıyafetlerini çıkarmış deri benzeri bir maskeyi yüzüne geçirmişti. Kolumdan nazikçe yanıma yanaştı.

Kesin Enver Bey’i kurban edecekler dım dım dım dım Neyve’yi yedin Enver Bey.

İşte o zaman bu işte geri dönüşümün olmadığı kavradım.

Eee ben ne dedim? Korku filmleri izlerken de öyle. Karaktere bağırıyoruz gitme oraya diye, gidiyor. Sen de okuru dinleyeceksin Enver Bey.

Okuması zevkliydi. Öykünün çözüm kısmı hızlı olmuş, hemen sonuna bağlandı. Geliştirilebilir, üzerinden geçilirse çok daha iyi olabilecek bir öykü. Emeğinize sağlık. Bu arada ben de Uşak doğumluyum ve elektrik-elektronik mühendisliği bölümü mezunuyum. Meslektaşız. :upside_down_face:

1 Beğeni

Yorumunuz için teşekkür ederim Gizem Hanım. Sonu hakkındaki görüşlerinize ben de katılıyorum. Hikayeyi temaya uyumlu hale getirmekte biraz zorlanmış olabilirim. Böyle bir platformda Uşak’lı insanları görmek benim için ayrıca sevindirici oldu. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni