Çevirisiyle Beraber İngilizce Kitap Önerisi

Merhaba Arkadaşlar. İngilizce ve Türkçe sayfaların yan yana olduğu kitaplardan arıyorum. Dorlion yayın evinin bu tür kitapları mevcut fakat onun dışında bir şey istiyorum. Çevirilerinin doğruluğuna güvendiğiniz, bir yandan kitap okuma zevkini alıp bir yandan da İngilizceyi ilerleteceğim kitap veya yayın evi önerisinde bulunabilir misiniz lütfen?

1 Beğeni

İnanın genel bir bilgim yok ama İthaki’nin Edgar Allan Poe Tüm Şiirleri dilediğiniz şekilde verilmişti, ilginizi çekerse bir göz atmanızı öneririm. Yeni aldığım için henüz okumadım ama çeviriyi incelemiştim, iyi olduğunu söyleyebilirim. Yanılmıyorsam Shakespeare’in Hay’daki Soneler isimli derlemesi de İngilizce-Türkçe şekilde verilmişti ama ondaki İngilizce modern olamayabilir, nasıl yayınladır bilmiyorum. :blush:

2 Beğeni

Şu kitabı önerebilirim:
https://www.babil.com/dil-ogreten-hikayeler-turkce-ingilizce-kitabi-melissa-mey

Fono Yayınları seviye seviye şöyle kitaplar yayınlıyor:

Bordo Siyah Yayınları’nın güzel bir dizisi var:
Bordo Siyah Türkçe - İngilizce diye aratınca çıkıyor:
https://www.babil.com/perili-ev-the-haunted-house-kitabi-charles-dickens

Ben Bordo Siyah’tan Ademden Önce kitabını almıştım:
https://www.babil.com/ademden-once-before-adam-kitabi-jack-london

2 Beğeni

Önerdiğiniz șiir kitabının ilk sayfalarını incelediğimde, şiirle aram olmamasına rağmen eseri okumaktan zevk aldım. Edgar Allan Poe’u okumayı zaten planlıyordum. Öneri olarak bu kitap gelince çok güzel oldu teşekkürler ederim. Bunun yanında hikaye tabanlı ilerleyen İngilizce-Türkçe bir kitap öneriside gelirse tadından yenmez.

2 Beğeni

Önerdiğiniz kitaplar tam istediğim gibi, teşekkür ederim. Okumaya Bordo Siyah’ın Perili Eviyle başlar ve uygunsa diğer kitaplarıyla devam ederim. Ardından da listenin geri kalanını okurum.

Merhabalar. Kitapların düzeyleri, araştırdığım kadarıyla, çoğu kitapta belirtilmiyor. Acaba İngilizce seviyeleri nasıldır?

Türkçe çevirili olanlarda düzey belirtilmemiş, düzeyi belli olanlar sadece İngilizce kitaplar. Ben Dorlion’un stage 1 setini aldım ama henüz daha gelmedi :smile:

Bir de Karbon Kitaplar’dan çıkan sözlüklü kitaplar var. Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama.

Merhaba. Bordo Siyah yayınları İngilizceyi ilerletme hedefinden ziyade klasik kitapları çevirdiği için gramer bilgisi gerektiriyor. İçinde 27 hikaye bulunan Dil Öğreten Hikayeler kitabının da başlangıç, orta ve ileri seviye şeklinde ayrıldığını görmüşsünüzdür. Fono yayınlarının kitapları ise bu işin başlangıcı için en ideal olanı bence. Kitapları yorumlamadan, metne sadık kalarak birebir şekilde çevirmişler. Aşağıda vermiş olduğum linkte Fono yayınlarının kataloğunu indirebilir, sayfa 56-57 de serinin sıralamasını görebilirsiniz.

Fono Katolog 2020
https://www.fono.com.tr/Themes/Fono/Content/FonoKatalog/FonoKatalog2020.pdf

3 Beğeni

İnceleme şansınız oldu mu? Önerir misiniz?

Kitapları kitapyurdu.com sitesinde bulunan iç sayfalara göz atma özelliği sayesinde çok azda olsa inceleme imkanım oldu. Bordo Siyah’ın kitapları ağır geldi fakat Fono başlangıç ihtiyacını karşılayacak gibi görünüyor. Sipariş verdim gelince ayrıntılı inceler görüşümü bildiririm.

1 Beğeni

Teşekkür ederim sizden haber bekliyorum.

1 Beğeni

Kitaplar bugün elime ulaştı. Denildiği gibi güzel bir Türkçe yerine, metne sadık kalarak birebir çeviri yapılmış. Ben memnun kaldım kitaplardan. Setin hepsini almak yerine 1. derece ilk üç kitabı sipariş vermiştim. İsterseniz sizde öyle yapın. Eğer memnun kalırsanız devamını satın alırsınız.
https://www.kitapkolik.com/mektup-derece-1-a
https://www.kitapkolik.com/ihtiyar-adamin-dukkani-derece-1-b
https://www.kitapkolik.com/fakir-balikci-derece-1-c

3 Beğeni

Yorumun için teşekkür ederim

1 Beğeni