Chilling Adventures of Sabrina 3. Sezon İncelemesi: Yeni Tanrılar, Aynı Hayal Kırıklıkları

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/inceleme/chilling-adventures-of-sabrina-3-sezon-inceleme/

image

Chilling Adventures of Sabrina 3. sezon incelemesi yayında. Netflix’in özlenen cadısı Sabrina’nın yeni sezonunu değerlendirdik. (DEVAMI…)

  1. sezonu henüz izlemedim, sanırım izlemeyeceğim de. Ama genel olarak dizinin bu şekilde yorumlanmaması gerektiğini düşünüyorum. Buluğ çağı için tasarlanmış bir diziyi boşu boşuna sanatsal göndermelerle, Dante’yle, paganizm’in derinlikleriyle doldurmak, ağzına kadar dolmuş ufacık bir kovanın üstüne su boşaltmaya devam etmek gibi olmaz mı?
    Ufak tefek göndermeler olan, seyirciyi gerçekte bu nasıl bir şeymiş diye biraz araştırmaya da itip fantastik öğelerle tanıştıracak çıtır çerez bir dizi bana kalırsa. Sabrina’nın bakireliği, tam da bakirelikle ilgili düşüncelerini oturtmaya çalışan, cinsiyetini yeni kavrayan gençler için biçilmiş kaftan. Bu yaştaki kişiler bunu bir sene düşünmüyor, belki 10 sene düşünüyorlar gençlikleri boyunca, dolayısıyla ısıtıp ısıtıp önümüze gelmesine şaşırmamak gerekir.

Dizi aleminden bildiriyorum. Sabrina’ya başladım ve 7. bölüme kadar geldim. Açıkçası beğenmedim. Hatta bir miktar da “komik” buldum. İşlerine gelen her şeyde büyüye başvururken asıl gerekli durumlarda dut yemiş bülbül gibi bön bön bakıyorlar. Gençler için yapılmış öylesine bir yapım gibi görüyorum. Hilda karakterini ise hiç benimseyemedim. Ani ses efektleri ise çok ucuz duruyor. En çok da buralarda gülüyorum. Üzgünüm…