Çok basit bir çözümü gözden kaçırıyorsunuz. Tırnak işaretli bir konuşma paragrafa ayrılmak istenirse diğer paragrafın başına tırnak koyulmadan halledilebilir. Kaldı ki bu örneğe sıkça rastlıyoruz. Paragrafta eğer bir duraklama varsa yani iki paragraf arasında konuşan kişi duraklıyor olsaydı yazar bunu -duraksadı ve bir soluk alarak devam etti- şeklinde verebilirdi. Yani bence doğru kullanım şöyle olmalıydı:
"… Beni fark etmişlerdi yüzleri bana dönüktü.
Sonra bana doğru yaklaşan sesler duydum.
…
Bunu görünce, ilk defa havanın ne kadar sıcak olduğunun farkına vardım.
Çok güzel ve çok zarif ama tarif edilemeyecek…
…
Ellerimi makineden çektim."
Evet paragraf bitmemiş orada ama devamını bilmediğimden bitirdim. Kafa karışıklığını önlemek için yazım kurallarını bilmiyormuş gibi davranmak gerekmiyor sanıyorum. İki tırnakta çözülebilir. Okuyucunun yazılanların alıntı veya diyalog olduğunu unutabileceğini söyleyebilirsiniz elbette. Eğer böyle düşününecek olursanız onun da cevabı da basit. Ben okuyucuların boş veya beceriksiz olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca ithaki’ye laf söylemeyeceğim ilerde kitabımı basabilir misiniz dediğimde tükürdüğümü yalamak istemiyorum. : ) Ancak okuyucularına davranışlarının giderek 6.45 havası verdiğini de hissetmiyor değilim. CD project iken Ubisoftluğa gidiyor benim gözümde diyeyim siz anlarsınız.