Cin Çiftliği

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Cin Çiftliği – Aylık Öykü Seçkisi

image

Adam tepedeki çiftlikte kocaman bir evde tek başına yaşarmış. Bütün gün yanında bir şişe şarabı, elinde tuğla gibi kalın kitabı evinin geniş verandasında otururmuş. Gün batımı ile evine döner ertesi gün tekrar aynı yerde, yeni bir şişe şarap ve yeni bir kitapla yeni günü karşılarmış. Kendi mutsuzluğundan kaçan her insanoğlunun yaptığı gibi kasabalının da en… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Başta öykü bana uzun geldi ve başlamadan geçmeyi düşündüm ama ilk cümle gözüme çarpınca devam etti. Çarpıcı bir öykü bu, gerilimi ve gizemi sonuna kadar sürdürüp en sonunda okurunuzu vurmaya çalışmışsınız. Yine de öykünün ortasına doğru adamın sırrı anlaşılıyor. Yoğun bir Poe etkisi var ve onunkiler kadar güzel. Zihninize sağlık.

Bu arada “tuğla gibi kitap” ve Poe etkisi derken elimin altında tam da bütün hikayeleriyle, asla okunamaz çevirisiyle Poe olması da bir başka tesadüf. :buyucu:

1 Beğeni

Daha vurucu bir sır beklerdim. =) Güzel öykü.

2 Beğeni

"Yoğun bir Poe etkisi var ve onunkiler kadar güzel. " Bu yorum beni ne kadar mutlu etti bilemezsiniz! Bu güzel yorum sayesinde yazmak için her zamankinden daha heyecanlı ve gayretliyim şimdi :slight_smile:

1 Beğeni

Yorum için teşekkürler, beğenmenize çok sevindim! Çocukken masallara bayılırdım. Büyüyüpte aslında tüm o mutlu sonların ilk yazıldıkları hallerinde daha karanlık daha “mutsuz” sonlar barındırdığını öğrendiğimde masallara aşık oldum. Masallar bize her zaman olaylara başka bir açıdan bakmayı öğretiyor. Öyküdeki sır çok vurucu değil ama meraklı kasabalının yanında durup tepedeği çiftliğe bakarsak eğer, o sır bizim için de olduğundan daha gizemli ve büyük hale geliyor :slight_smile:

1 Beğeni

Öykünüzü beğendim, kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Teşekkür ederimmm! :innocent:

2 Beğeni