Cinayet Kararı Neden Verilmiştir?

Selamlar, iyi akşamlar. Polisiye ve korku hikayeleri yazdığım için bu tarz cinayet zeka sorularını çok araştırıyordum. Bir soruyu gerekli görseller ve ses efektleri kullanarak tiyatral bir havaya soktum ve bir video haline getirdim. Umarım dinlerken ve soruyu çözmeye çalışırken keyif alırsınız :slight_smile:

1 Beğeni

Kayıtta silah sesi olduğu için kayıt tamamlanmadan silah ateşlenmiş.

Kayıt düğmesinden herhalde. Durdur basılmış.öldükten sonra basamaz

Sadece burda sözü edilen verilere göre cinayettir denemez. Çünkü şahıs kayıt tuşuna bastıktan sonra kayıt cihazına konuşmuş, ve sonra silahı ateşlemiş olabilir. Cihaz, kayıt halindeyken silah ateşlenemez mi? Ateşlenebilir. Ateşleniyorsa ateş sesi de kaydolur

Birinci teorim: Neden “Beni suçlamayın,” diyor? İntihar eden insan böyle demez bence.

İkinci teorim de şu: Kayıt cihazı hemen çalışınca kadının sözleri başlıyor. Eğer intihar etse kayıt cihazı çalıştığında başka şey veya sessizlik olur. Kaydı başa kim sardı?

Üçüncü teorim: :joy: Kurşun giriş açısı filan olabilir ama bu epey bir zayıf ihtimal. O konuyla alakalı bir bilgi yok. Kadının düşme şekli vs. genelde incelenir ama bu çok fantastik oldu galiba. :joy: Her ihtimali değerlendirme kafası işte.

Düşünsem daha varsayım yaparım. :sweat_smile:

1 Beğeni

Anlatım da öne çıkan ipucu silah sağ elde, kayıt cihazı sol elde gibi geldi bana, mermi deliği girişi sol tarafta ama silah kadının sağ elinde.

Kitabın bitmesine yakın, dedektifinin herkesi bir odaya topladığı ve katili açıklayacağı zaman beni çağırmayı unutmayın. :slight_smile:

Kadın hamile olabilir mi?

Olay hangi ülkede geçiyor

Katil teyibi başa sarmış :slight_smile:

Mermi deliği girişi ile ilgili bir bilgi verilmiş mi ki? Ben bi daha dinledim ama öyle bir bilgi verilmiyor sanki.

1 Beğeni

Ben bu videoda verilen bilgilere göre ‘cinayet’ denemeyeceği görüşünde ısrar ediyorum :slight_smile:
Ancak videoda verilmeyen bir bilgi mevcutsa ve ona dayanarak cinayet deniyorsa, buna itiraz ederim

Bence de bu. Birinin başa sarması lazım.

Yeteri kadar beyin fırtınası yapıldığına göre, sıra geldi cevaba :smiley:

Eğer intihar ederken kayıt etmeye başlasaydı, silah sesinden sonra da devam ederdi kayıt. Ayrıca oynatma tuşuna basıldığı an da direkt baştan başlaması, birinin kaydı başa aldığını işaret eder

Aslında bu soru çok daha basitti; olay evde geçiyordu ve kurban bir erkekti… Aynı mantık çerçevesinde ufak bir senaryo geliştirdim ve özellikle “silah sağ el de, kayıt cihazı sol elde” yazdım. Böylelikle dikkatleri biraz daha kayıt cihazından uzaklaştırmak istedim…

Umarım keyif almışsınızdır :slight_smile:

Şu müziği çalarak cinayet odasında Conan’ın yaptığı gibi elimi çeneme koyarak gezindim, milletinki ile aynı mantığa ulaştım. Eğer eski tip bir kayıt cihazı ise kaydın başa sarılması; yeni tip bir kayıt cihazı ise oynat tuşuna basıp dinlenmesi için kaydın durmuş olması gerekiyor. Eğer kayıt kapasitesi dolmuşsa kayıt durmuş olabilir. Durum buysa geçmiş olsun, cinayet falan diyemezsiniz çünkü oynat tuşu ancak son kaydedilen kaydı oynatır.
Mesela Zoom H1 ses kayıt cihazı.

Kayıt tuşu ortada, Oynat tuşu yan tarafta. Oynat tuşuna bastığın an en son kaydedilen kaydı oynatıyormuş.
Video için

2.30’da süren bir kayıt var adam kayıt cihazın kayıt tuşuna basıyor ve kayıt duruyor… Sonra yandaki oynat tuşuna basarak yapılmış son kaydı dinliyor.

Kayıt sebepsiz durduysa nur topu gibi cinayet(tabi kadın ölürken yanlışlıkla kayıt tuşuna tekrar basmadıysa). E kayıt da hafızadan dolayı bittiyse oynat tuşuna basarsan kadının sesini de duyarsın, silah sesini de. Cinayet de diyemezsin.

Edit: Ben yazarken arkadaş cevap vermiş. Videodaki görüntüde içerideki eşyaların resimleri koyulsa daha ona göre cevap verilebilirdi ama şimdiki haliyle eksik kalmış bence.

3 Beğeni

Dinlerken nedense polislerin kaydı kendilerinin başa sarıp da dinlemiş olduğunu düşündüğümden o detaya takılmamışım. :slight_smile:
Kaydın durdurulması kısmına gelirsek kadın durdurmuş bile olabilir. Anında ölüp ölmediğini bilmiyoruz. :thinking:

Sonuçta bir dizi bölümü değil, en nihayetinde basit bir soru :slight_smile: Bir dakikalık videonun içinde tüm detaylar verilseydi soruya gerek kalmazdı :slight_smile: Zaten doğru tahmin yapan epey kişi çıktı.

1 Beğeni