Çizgi Roman/Manga Önerileri

Bu konuda çizgi roman ya da manga önerisi isteyebilir ve önerebilirsiniz.

Manga okumak istiyorum. İlk defa okuyacak birisi için manga önerebilir misiniz?

Konularına bakarak bunlardan biriyle başlayabilirsiniz. Bence ingilizce çeviri ile okuyun.

2 Beğeni

Aralarında Türkçeye çevrilen manga var mı? Yoksa Türkçeye çevrilmiş manga önerir misiniz?

Uzumaki ve Gantz çevrildi.

1 Beğeni

Uzumaki 3 mangalık seri gözüküyor. Bu mangalara bağlantılı başka mangalar var mı? Biliyor musunuz?

@Urahara @Akahige

1 Beğeni

Türkçeye çevrilmiş başka mangalar önerebilir misiniz?

Sadece 2 cilt en iyi başlangıç ama İngilizce okuyun, ilk manganızı fiziksel almayın sevmezseniz elinizde kalmasın beğenirseniz almanızı öneririm Türkiye şartlarında manga satın almak bu fiyatlara inanılmaz pahalı bir şey haline geldi…

Mangalar biraz karışık şeyler belli şeyler herkese hitap ederken çoğu kişiye hitap etmeyebiliyor. Ve özellikle fiyatlar bu kadar artmışken online okumanız daha iyi olur içinize sindiğinden emin olmak için.

2 Beğeni

Berserk, Claymore, Death Note, Kara Kahya, Ōkami Kodomo no Ame to Yuki, Yotsuba!, Bleach. Çıktıkça alırım. Bazen öyle olmuyor tabi. Çevrimiçi okumak da güzel oluyor.

1 Beğeni

Mangalardan One Punch Man’ i, Gantz’ ı, Bleach’ i, Alita’ yı ve Akira’ yı takip ediyorum. Bir de iki ciltlik Öldür Yeter serisini okudum, çok güzeldi. OPM ve Bleach eğlenceli ve güzel. Gantz’ ın konusu güzel ama çizimleri hoşuma gitmiyor. Alita güzel gidiyor. Akira süper, ikinci cildi bekliyorum. Ayrıca Planetary çizgi roman serisini okuyorum. Sadece 4. cildi kaldı. Hepsi tavsiyemdir. :slight_smile:

2 Beğeni

Ama şunu belirtmem lazım bu manga işlerinin net bir başlama yeri yok. Klasikleri var ama hepsi iyi değil, hatta çoğu aşırı övülen şeyler oldukça kötü ve başlamak için iyi noktalar değil. Daha çok basit ve görsel olarak çekici şeyler ile başlıyor insanlar. Fakat yeni başlamak için değil ama herkes için Houseki no Kuni ve Yotsuba’yı öneririm. Yotsuba herkesin sevebileceği herkese hitap ettiğini düşündüğüm tek mangadır ve savunurken toksikleştiğim tek eserdir.

1 Beğeni

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

@Urahara @efeemiro @_Ged @Pardus

3 Beğeni

Türkçe çevirilerden okuyacaksınız çevirisi nasıldır bilmem ama kesinlikle fullmetal alchemist e bir bakın derim.
https://www.amazon.com.tr/dp/6055069008

Türkçe’ye maalesef genellikle ortalama veya altı seriler ceviriliyor. Ama yukarıda arkadaşların belirttiği seriler genel olarak ortalama veya üzeri olan serilerdir.

2 Beğeni

Sessizliğin Sesi’ne bakabilirsiniz geçenlerde seri yeni tamamlandı toplaması da kolay olan 7 ciltlik bir seri, onun dışında Tokyo Gul’u önerebilirim o da yakın zamanda tamamlanan 30 ciltlik bir seri ama onu toplaması biraz zorlaştırabilir. Onun dışında made in abyss gerçekten çok severek okuduğum bir macera mangasını kesinlikle öneririm onu da komikşeyler’in sitesinden set halinde alabilirsiniz direkt olarak ama seri devam ediyor o konuyu da belirtmiş olayım. Ayrıca tek ciltlik serileri de tercih etmeniz iyi olabilir hem okuması kısa hem de manga dünyasına bir alışma süreci sağlıyormuş gibi hissettiriyor bana.

2 Beğeni

Tek ciltlik mangalardan hangilerini tavsiye edersiniz?

Türkiye’de çoğunlukla Makoto Şinkai’in tek ciltlikleri var zaten onun dışında bazı yazarlarda var ama ben her birine bakmadım. Makoto Şinkai’in eserleri arasında “Kadın ve Kedisi” ve “Saniyede Beş Santimetre” yi önerebilirim diğer eserleri “Senin Adın”, “Seninle Bir İklim” ve “Kelimeler Bahçesi” de var ama ben bunların animesini izlemeni öneririm sonrasında bir de manga ya göz atmak istersen o şekilde al bence. Onların dışında “Pankreasını Yemek İstiyorum” var ama bunun animesini ben daha çok beğendim animeden sonra manga çizimleri fazla çocuksu kaldı bana göre. Onun dışında “Korku Kesitleri” var Junji İto’nun ama ben daha okuyamadım o yüzden pek bir şey söyleyemem. Ayrıca geçenlerde çıkan “Yıldız Bekçisi Köpek” var. O eser de bana pek hitap etmedi açıkçası ama herkesin zevkleri farklı olur o yüzden denemekten zarar gelmez sanırım :). Son olarak aklıma gelmişken yakında “İyi Geceler Punpun” un yazarından tek ciltlik bir seri olan “Nijigahara Hologhraph” gelecek onu merakla bekliyorum onu da söylemiş olayım. Biraz hepsini saydım sanırım kusura bakmayın ama internetten bu eserlerin konularına bakıp zevkinize hangisini hitap edeceğini düşünüyorsanız ona göre seçim yaparsınız.

3 Beğeni

Bir de bu soru yarım kalmış galiba izninizle cevaplamış olayım benim bildiğim Uzumaki’nin yan hikayesi dışında bir devam serisi tarzı bir şeyi yok. O yan hikaye de zaten türkçe çevirisi olmayan tek bölümlük bir şey onu ben de okumadım. Ayrıca bu seri diğer Junji İto eserleriyle bağlantılı değil diye biliyorum her bir eserine bakmadım ama her seri birbirinden bağımsız hikayerlerden oluşuyor sanırsam yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin lütfen.

1 Beğeni

Uzumaki ve Tomie’nin chapterleri hikaye ilerleyişi anlamında birbirinden bağımsız ama tema ve karakterler açısından aynılar. Sadece ilk cilti alabilirsiniz eğer severseniz diğerlerini alırsınız ya da tek cilt arıyorsanız sadece ilk ciltlerini alabilirsiniz sıkıntı çıkarmaz.

Aslında bu işin bir başlangıcı yok. Yani hepsi okunabilir ama bazı mangalarda çizimler çok karışık oluyor, konuşma efektleri vb. havalarda uçuşuyor o açıdan sıkıntı olabilir tek. Ben bu anime ve mangalarda “hidden gem” kavramına pek inanan biri değilim o yüzden çoğunluk ne diyorsa genellikle güvenirim. Mangaları almadan önce Myanimelist sitesinden verilen puanları kontrol etmenizi öneririm. “Bunun puanı yüksek kesin seveceksiniz” anlamında söylemiyorum. Genel bir fikir edinmeniz, kalitesi hakkında yorumlar almanız açısından faydalı olur.

Ben Yıldız Bekçisi Köpek mangasını kesinlikle öneririm. Başlangıç açısından çok uygun manga bence. Diyaloglar, çizimler vb. karışık değil ve basit bir hikayesi var. Duygusal şeyler sevmiyorsanız pek gitmeyebilir ama.
Death Note serisini öneririm. (Muhtemelen zam gelecek Amazon’da eski fiyatına satılıyor şuan)

Toplaması zor ama ikinci el vs bakacaksanız Tokyo Ghoul başlangıç için bakılabilir.
Bilim-Kurgu savaş için All You Need is Kill bakılabilir. (Sadece iki cilt - çizimleri bazı kısımlarda bana karışık geldi)

Makato Shinkai’nin mangalarını filmlerini izlemeden almanızı pek tavsiye etmem. Manga-Anime uyarlamasından çok Animenin çıkışından sonra iyi çizerler tarafından çizdirilip yayınlanıyor çünkü. Bu almamak için mantıklı bir sebep değil ama hikayeden etkilenmeniz daha az olası, çoğu kişi animeyi sevdiği için okuduğunu düşünüyorum bunları. Ama çizimleri gerçekten çok güzel. Alırsanız pek pişman olmazsınız o konuda. Yine de vaktiniz varsa ben animeden sonra okunması taraftarıyım :slight_smile: ki zaten bu serileri coğu kişi bu sebepten alıyor.

Üstteki arkadaşın dediği gibi Pankreasını Yemek İstiyorum mangasını çizimler açısından önermem. Animesinin çizimlerini yapan kişi başka birisi. Sırf hikayesi için okuyorsanız belki bakılabilir ama ben mangada çizimlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece konuşma baloncukları okunup geçilecekse iş hikaye kitabına dönüşüyor. Aslında animesini hiç izlememiş, mangaya ilk defa başlayan birisi normal şekilde okuyabilir ama bana o halde bile çizimleri kötü geliyor.

Sword Art Online mangası tek cilt sanırım onu önermem. Yine üsttekiyle aynı şekilde çizimleri iyi değil. Ek olarak hikaye anlatımı paneller- geçişler falan da iyi değil.
(Bu tip bahsettiğim seriler mangadan animeye uyarlanmak yerine anime sonrasında satış yapabilmek için çizilmiş oluyor (yani bir nevi hayran çizimleri gibi düşünün) Gerekli Şeylerin bastığı en kötü manga olduğunu düşünüyorum sana alma diyebileceğim tek seri bu :slight_smile:

Dediğim gibi, anime çizimleriyle manga arasında bağlantı bulunmaması almamak için tek ve etkili bir sebep değil. Ama ben kendim alırken buna dikkat ediyorum ve çizimler konusunda takıntılıysanız hikayeden çok çizimler hakkında düşüncemi belirtmek istedim

Bu yazdıklarım sadece size değil animeyi izleyip mangasını okumak isteyen arkadaşlar varsa yahut tam tersi, hayal kırıklığına uğrayabilirler.

2 Beğeni

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

@Lacivertcivciv @Hitodama

1 Beğeni

Superman Gizli Kimlik’i kesinlikle öneririm, çok güzeldi. Yine okuduğum Dceased çizgi romanını da öneririm ama Gizli Kimlik’i bir tık fazla sevdim.

3 Beğeni