Selamlar çizgi roman okurları Ben kendimi pek çizgi roman okuru olarak addetmiyorum, biraz da cahilim açıkçası bu sektörde. Bu nedenle kafama takılan bir şeyi sizlere sorayım dedim. Geçenlerde şu Witcher çizgi romanlarını okumaya başlayıp bugün bitirdim;
Çizgi romanların kağıt kalitesi ile alakalı beni rahatsız eden bir şey oldu. Bu çizgi romanların 1. ve 2. si böyle saman kağıdı gibi bir kağıda basılmış; daha ağır bir dokulu biraz daha mat ve kokuyor falan. 3 ve 4 bildiğimiz parlak kuşe kağıda basılmış.
Sonra bunların basımlarına bakmak aklıma geldi, 1. ve 2. si 2. baskı imiş. Ben burdan yayınevinin 2. baskılarda maliyet kısıp kağıt kalitesi düşürdüğü sonucuna vardım, doğru mudur? Eğer çizgi romancılar bunu yapıyorsa ileride baskılarına da bakayım, biraz daha dikkatli olayım.