Çizgi Roman Okurları Cemiyeti

image

Şu serinin 3.kitabını YKY ne zaman basar acaba ya?İlk 2 kitabı çok ucuzdu ama 3.kitap son olmasına rağmen bir türlü çıkmıyor.

Sizce Marmara Çizgi, Amazing Spider-man’in son 2 cildini ne zaman çıkarır?

Bence Marmara Çizgi, 1.5 - 2 aydır süregelen kuşe kağıt krizi çözülürse çok bekletmez, çıkarır :upside_down_face:

7 Beğeni

4 gözle bekliyorum… :slight_smile:

Sıradan Zaferler’i herkese tavsiye etmek istiyorum.

2 Beğeni

Selamlar çizgi roman okurları :smiley: Ben kendimi pek çizgi roman okuru olarak addetmiyorum, biraz da cahilim açıkçası bu sektörde. Bu nedenle kafama takılan bir şeyi sizlere sorayım dedim. Geçenlerde şu Witcher çizgi romanlarını okumaya başlayıp bugün bitirdim;

Çizgi romanların kağıt kalitesi ile alakalı beni rahatsız eden bir şey oldu. Bu çizgi romanların 1. ve 2. si böyle saman kağıdı gibi bir kağıda basılmış; daha ağır bir dokulu biraz daha mat ve kokuyor falan. 3 ve 4 bildiğimiz parlak kuşe kağıda basılmış.

Sonra bunların basımlarına bakmak aklıma geldi, 1. ve 2. si 2. baskı imiş. Ben burdan yayınevinin 2. baskılarda maliyet kısıp kağıt kalitesi düşürdüğü sonucuna vardım, doğru mudur? Eğer çizgi romancılar bunu yapıyorsa ileride baskılarına da bakayım, biraz daha dikkatli olayım.

1 Beğeni

Maliyet kısmış olabilirler veya olmayabilirler de. 3-5 aydır belki daha uzun zamandır şöyle bir sıkıntı var, kuşe kağıt bulma, tedarik etme, satın alma sıkıntıları yaşıyor yayınevleri.

1 Beğeni

Elime bir dahaki alışımda tekrar bakayım basım tarihlerine. Bulamayıp farklı bir kağıda basmış da olabilirler, mantıklı geldi şimdi düşününce :slight_smile:

2 Beğeni

Aralık 2019 da yapmış ikisi de 2. baskılarını. Bu kur şokları ve tedarik sıkıntılarından önce gibi :thinking:

2 Beğeni

Witcher ilk baskılar kuşe kağıda yapıldı. 2. baskılarda kağıt değişti. Bende sadece 2. sayı 2. baskı ve diğerlerinden farklı. 3 ve 4 tek baskı yapmış olması lazım. Hepsi aynı olsa sevinirdim ama 2. cildi almakta çok geç kaldım. Tükenmişti ve yeni baskısı bu şekilde çıktı. Yine de bazı çizgi romanların tarzına bu samana benzer kağıt iyi gidiyor bence. Witcher’a da kuşeden daha çok yakıştığını düşünüyorum ben.

2 Beğeni

Neden böyle yapmışlar bir türlü anlayamadım, 2. baskılarda tasarrufa gitmeleri gerekti herhalde. Ben 3 ve 4 ü hem kağıdından hem çizimlerinden daha çok beğendim :smiley: Neyse çok da fark etmedi açıkçası ama hepsi aynı olsa daha hoş olurdu aynen.

1 Beğeni

Cevabı siz vermişsiniz zaten. En azından seri ortasında bu şekilde değişikliğe gitmiyorlar belli başka yayın evleri gibi. 3 ve 4 ün çıkış tarihleri 2nin 2. basısından sonra ama komple samana dönmediler. Başladıkları gibi seriyi kuşe devam ettirdiler. Sadece yeni baskılarda maliyetten dolayı kuşeden vazgeçtiler. Bu yüzden takdir etmek lazım; 9cu sayı ile seriye saman kağıt ile devam eden, 2. sayı ile serinin boyutunu değiştiren yayınevleri varken.

3 Beğeni

Alakasız sayıları sokmayan, sade ama eksik fasikülleri olmayan okuma sıraları paylaşan bir site önerebilir misiniz? İngilizce olması tercihimdir çünkü diğer dildeki kaynaklar sadece kendi ülkelerinde çıkan sayıları koyup listeyi eksik paylaşabiliyorlar.

Şöyle yavaştan toplanma çağrısı yapayım bu başlığın müdavimlerine. :blush:

11 Beğeni

Toplanma borusu çalan kalmadı, hücum borusu ile idare edelim.

Dattiri Dat Dat

3 Beğeni

Lucifer geliyor ey ahali!

2 Beğeni
6 Beğeni

The Crow için düşünülen tarih ne zaman? Bilgilendirirseniz sevinirim.

1 Beğeni

HOBBİT çizgi romanı için daha önce pek sıcak bakmadığını söylediğinizi hatırlıyorum.

Ama özellikle dizinin yayınlanmasından sonra Tolkien yarattığı evrene ilginin, alttan gelen genç kuşakla çok daha fazla artacağı aşikar. Zaten çok uzun zamandır baskısı yok.aynı durum “Açıklamalı notlarıyla hobbit” için de geçerli.

Silmarillion kapak değişimi gibi şeylerde ziyade bu tür çok uzun zamandır baskısı olmayan Tolkien kitaplarına yönelmeniz biz okuyucuları çok daha fazla mutlu edecek ve sizlere de ticaretin mantığı çerçevesinde çok daha fazla para kazandıracaktır.

Tolkien bir çok kitabını bize ulaştırdığınız için teşekkür ederim. Hobbit Çizgi romanı ve yukarıda belirttiğim hususlar umarım sizler tarafından tekrar üzerinde konuşulacak ve dikkate alınacak bir fikir olarak görülür.

Not:Yazılanların bir kısmı başlığa uygun olmayabilir başlığı takip eden arkadaşlar kusuruma bakmasın. Halihazırda ithaki den bizlere cvp yazan bir arkadaş görmüşken ricada bulunayım dedim.

3 Beğeni

Scott Pilgrim’i Türkçe okuyacağımı hiç düşünmezdim, umarım iyi satar da seri hemen biter.

1 Beğeni