Aynı şekilde ben de, frankofon tarzı okumaya çalışıyorum bu aralar.
Zebromada var 50tl 2cilt.
Fotoğraftaki kitap ilk 2 cildin sert kapak hali. 3. cildi yeni sayılır zaten, Aralık 2018de çıkmış.
Benim oldukça hoşuma giderek okuduğum bir seri idi. Öneririm. Ancak biraz sert bir seri bolca küfür abartılı sahneler ve din eleştirisi barındırıyor. Bunları bilerek başlamanızda fayda var.
Outcast serisinin devamı çıkacak mı peki? Bilgisi olan var mı bu konuda?
o sert kapaklı versiyona 3.ciltte dahil. Marmara Çizgi umarım bu şekilde de basar.
Tamamdır hocam teşekkür ederim
Zaten ilk cildin baskısı tükenmiş, üçüncüyü ayrı basmak yerine üçü bir arada bu şekilde basılsa çok hoş olur gerçekten ama pek sanmıyorum, bakalım.
Kusura bakmayın ben yanlış anlamışım, çok emindim 3. cildin dahil olmadığına.
@Son.of.Yona cevap geldi mil hocam?
Maalesef cevap alamadım.
İdefix’den ayın 16’sında 10 tane çizgi roman sipariş ettim, 20 gündür daha kargoya bile verilmedi. Amazon’dan dün istedim bugün kargoya vermişler. Burası belki yeri değil; ama, cidden pişman oldum İdefix’den ürün aldığıma. Bundan sonra Amazon…
Diğer sitelerde ekstrem bir indirim olmadığı sürece, çizgi romanlarımı hep Edessa’dan alıyorum. 10 numara paket yapıp gönderiyorlar. Tavsiye ederim.
Ben bir bakayım o zaman çok teşekkür ederim
Çizgi roman okumak istiyorum. Okurken zorlanıyorum ve bu yüzden başlayamadım bir türlü. Mandalorian izledikten sonra Star Wars çizgi romanlarına baktım biraz internetten. Dark Horse yapımı Darth Vader’lar çok güzeldi.
Marvel dc olması şart değil. Conan, Red Sonja gibi şeyler de olur. İngilizce de olur.
Çizgi romanlara nereden başlanır? Nasıl devam edilir? Tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
Kendi başına ayakta durup, diğer evrenlere girmeyen klasikler vardır. Mesela Watchmen yada V for Vendetta gibi… Bunların dışında, marvel da, dc de koca birer deniz olmuş durumda… Belli karakter ilişkilerini klasik serileri okudukça araştırıp kafada oturtmak bir alternatif. Yada sırf alternatif evren okuyup, oradan “acaba bu karakterlerin normalde ilişkisi neydi” diyerek de bir genel kültür edinilebilir…
Mesela, “Deadpool vs Thanos”, bu iki karakterin arasındaki abuk dinamiği bilenler için eğlencelidir ve aynı zamanda bilmeyenler için de eğiticidir…
“Batman: White Knight” bir alternatif evrendir, klasik karakter kronolojisi üzerinde oynamalar yapar ve çok iyi hikayedir ama bir çok kötü karakteri açıklamadan geçer…
Mesela “Superman: Red Son” muazzam hikayedir ama bu alternatif evreni, aslında(klasik evrende) Lex Luthor kimdir hiç bilmeden okumak garip gelebilir…
Garip bir hal yani… Biraz genel kültürü kaptıktan sonra her şey okunur, ve o genel kültür de okudukça gelir
Hangi karaktere dair bir okuma yapmak istiyorsanız güncel ongoing (sürekli) serilerini birinci sayılarından itibaren okuyabilirsiniz. Karakterlerin hikayeleri zaman zaman sıfırlanır. Bu durum hem okuyucuların takibini kolaylaştırır hem de çizgi roman yayınevleri (Dc Comics, Marvel vs) düşen satış rakamlarını tekrardan toparlarlar. Örneğin Batman okumak istiyorum derseniz Rebirth sonrası güncel 2 ana serisi var: Batman ve Detective Comics. İki seride de yaklaşık 100’er sayı yayınlanmış. Ya birinci sayısından itibaren takip etmeniz gerekecek veya bu kadar okuma yapamam diyorsanız iki önerim var; birincisi hikaye arklarının bittiği sayılardan itibaren başlamanız, ikincisi ise yazar çizer ekibindeki büyük değişiklikler sonrası başlamanız. Bir de ongoing (sürekli) serilerin haricinde yayınlanan mini seriler olur. Batman: Long Halloween bu şekildedir mesela veya Batman: Year One. Kendi içlerinde izole hikayeler olduğu için anlaşılmaları daha kolaydır. Evrenlerdeki ilgili karakterlere aşinalık kazandırır. Batman: Year One’ı Batman’in ilk yılını anlatmasından dolayı özellikle tavsiye ederim. (Bahsettiğim bu iki hikaye Türkçeye de çevrildi bu arada)
Doomsday Clock ve Dark Nights: Metal serileri hala çıkmadı. Çıkacak mı belli değil. Bir de Kingdoom Come 3 seri mi, bilen var mı ?
Dommsday Clock 12. sayıda bitti. Kingdom come 3 nedir? Alex Ross’unki değil mi?
Türkçesi çıkmadı değil mi ? Alex Ross evet 3leme diye gördüm; ama, çok net değilim.
Dommsday Clock’ın Türkçesi çıkmadı ama Kingdom Come Türkçe basıldı. Kingdom Come 4 sayı, tek cilt. Onun ardından The Kingdom diye bir seri çıkmış, onun da ardından da 3 tane one shot hikaye çıkmış. The Kingdom sonrasını, one shotlar ise o süreçteki hikayeleri anlatıyormuş. Ben Kingdon Come’dan sonrakileri okumadım açıkçası. Zaten Kingdom Come’da kendi içinde biten, tutarlı bir hikaye.