Arkadaşlarım benden çizgi romana başlamak için tavsiye istediklerinde (genellikle hiç okumamış oluyorlar) onlara hep Deadpool ciltlerini öneriyorum. Hem zevkli, kısa, çerezlik ciltler. Onlarla başlamanızı tavsiye edebilirim
Ankara’daki Jedbang Collectibles’a gititiğimde çalışana sormuştum Doomsday Clock’u galiba biz basacağız demişti. Tabi bu konuda ne kadar bilgisi vardır bilemiyorum.
Doomsday Clock JBC tarafından basılacak, evet. Önce fasikül halinde, ardından (all star Batman’da olduğu gibi) cilt halinde basılacak.
Zaten o kadar rebirth, rozet basılmışken doomsday clock basilmazsa olmaz sadece çok çok geç basılma gerçeği var… Curse of the white knight bile nerelere gelmişken hala tek cilt white knight basılmamış olması ayıp…
Bu arada her türlü çizgiromanları merak edenlere de, hor görenlere de “Watchmen” diyip çıkıyorum sonuçta ölmeden önce okunması gereken 1001 eserden biri
İçimde kalmasın, Doomsday Clock çok rezil bir çizgi roman. Watchmen’e saygısının olmasını geçtim. Batman’e bile saygısı yok. Okuduğum en kötü Batman tasvirlerinden biriydi. Rorschach tamamen fan service olsun diye konulmuş. Hikayeye neredeyse zerre katkısı yok. Zaten 12 sayıda bu hikayeyi nasıl anlatacaklar demiştim. Son sayılarda Kingdom Come’a benzemeye çalışırken yere çakılınca da şaşırmadım.
Bunu okuyunca bütün hevesim kaçtı Zaten Alan Moore ile DC sırf DC’nin Watchmen evrenini kullanma çabası yüzünden kanlı bıçaklı oldu yanılmıyorsam. Hatta Moore artık büyük şirketlerle hiç iş yapmıyor. Telif hakkı konusunda da bir kazık attı galiba DC, Moore bu yeni çıkan çizgi romanlardan hiç para kazanmıyor sanırsam.
Birkaç tane film yazmıştı, onlarla uğraşıyordu ama hiç izlemedim.
orada karışık durumlar var… Moore önce DC karakterlerini kullanmak istiyor, DC ise benzer karakterler koy ama direkt onları kullanma diyor… telif konusunda da aslında Moore istediğini yapıyor, diyor ki kar etmeyi bıraktığında telifi DC’den yazarlara geçecek… çünkü o dönemlerde böyle ayrık hikayeler bir süre satılıp sonra piyasadan çekiliyor… ama işte öyle bir eser yaratıyorlar ki, ürün bir türlü piyasadan çekilmiyor… çekilmeyince de telifi kendilerine hiç dönmüyor doğal olarak da Moore ne öncesinde ne sonrasında, ne de ilgili hiç bir eserde kendi adının geçmesini istemiyor…
Doomsday clock ise tamamiyle fan service ve evrene yine reset atmanın bir yolu… ötesi değil… şimdi white night’a olan sevgimden diğer black label’lara başlayacağım… 3 sayılık Harleen ilk hedefim…
Y Son erkek okuyan var mı? Önerir misiniz, sevdiniz mi sevmediniz mi? Sebep belirterek yazarsanız sevinirim
10 üzerinden 8,5 veya 9luk bir seri bence. Çok sürükleyici bir seri. Konusu kısaca:
Dünyadaki ana karakter hariç tüm erkekler bilinmeyen bir nedenle ölür. Bundan sonra o son erkek onu korumak için cia benzeri bir örgütten gelen ajan 355 ve insan klonlama üzerine çalışan doktor alisson mann’in başından geçenler. Çok güzel anlatamadım aslında ama okuyan arkadaşlarımın hepsi memnun kaldı. Ben okumanızı öneririm. Y Son Erkek’i beğenirseniz bitince Saga da okuyabilirsiniz.
Teşekkürler. İlk iki cildi alıp bir deneyeceğim sanırım. Saga’yı kesinlikle okuyacağım fakat hemen bir yıldır takip ediyorum tükenen ciltlerin baskısı yapılmıyordu. Burada yazıldı mı bilmiyorum, Marmara çizgi instagram’dan açıklama yapmış. Tükenenler yenilenmiş, Cnr fuarında satışa çıkmış. Sitelere de yakın zamansa düşer sanırım. 6. Cilt ne zaman gelecek yada gelecek mi bir açıklama bulamadım ben. Gördüğüm kadarıyla okuyanlar kızgın ve uzun süredir yeni cilt bekliyor, daha da beklenecekmiş gibi duruyor. Bilgisi olan birileri varsa, yazarsa öğrenmiş oluruz.
https://www.instagram.com/p/B81z4Pvp5MX/?igshid=1mfj2ch8vrz7g
JBC döktürüyor gene Umarım en kısa sürede basımları yapılır.
Harleen’i okuyorum bu sıralar… Romantik fotoroman gibi tam aradığımı bulamadım ama kötü de değil…
Jbc şu paylaşımları yaptıktan aylar yıllar sonra bastığı için tam sevinemiyorum.Ramak kaldı yazıp paylaştıkları çizgi romanlar 3-4 ay sonra falan geliyor.Yine de gelecek olmalarını bilmek güzel ama işte beklemek sıkıntı.
Ben çok merak ediyorum Harleen’i
@krampusnaht Evet, çok güzel ciltler geliyor. Umarım en kısa sürede çıkartılır
Marmara Çizgi standındaki beyefendi Berlin 3. cilt ve sert kapak toplu baskı haftaya çıkacak dedi. Bu arada Essex County sert kapak vardı 4-5 tane ve 80 liraydı almak isteyen kesinlikle kaçırmasın piyasadaki en ucuz fiyat açık ara. Bir de Vision sert kapak fuarda 120 lira, piyasada tek fiyat 180 liraya satılıyor.
Bununla beraber Çizgi Düşler’e bandrol aldıkları çizgi romanları sordum, Kulağımda Dünyanın Sesi’nin her şeyi hazır kapağını basamadık kapak onayı bekliyoruz DC’den dediler. Güngezgini yeniden basılacakmış ve eğer yanlış hatırlamıyorsam yeni kapağa geçip üstüne varyant da basacaklarmış.
Umarım ciltli de basarlar.
Ciltli basılmaz herhalde dedim, o bir kerelik basıldı dedi görevli, yeni kapakları da kastediyordu sanırım.
Belli olmaz, ciltli edisyonlar bazen sadece İstanbul’daki dükkanlara dağıtılıyor ve öyle bi edisyon olduğunu iş işten geçtikten sonra öğreniyorsunuz. En az üç kere başıma gelmiştir