Baobab yayınları sanırım tek kişilik bir yayın evi. Doğan Şima çeviriyor, yayına hazırlıyor ve yayınlıyor. Diğer yayın evlerinin (Çizgili Düşler, Kara Karga v.s.) yanında “butik” bir yayın evi denebilir. Bu yüzden de çok fazla yayınlanmış kitabı yok. On civarında kitabı var yayınlanan.
Birkaç kelime edeyim:
Kim Korkar Hain Tilki’den: Çocuk kitabı aslında. Ben kızım için almıştım. O çok beğendi. Ben de öyle.
Arkadaşım Dahmer: Seri katil Dahmer’in biyografisi. Ansiklopedik bilgiyi güvenilir bir kaynaktan anlatıyor. Gerek anlatımı ve gerekse de çizimleri ile güzel bir kitap. Tabi ki türün meraklısına.
Saniyede Beş Bin Kilometre: Bu kitabın renkleri çok güzel. Öyküsü de öyle aslında. Sadece “Güngezgini” ile “Kaybolan O Günler” ile çıta yükseldiğinden çıtanın altında kalıyor kitap.
Üç Gölge: Siyah beyaz bir kitap. Bu da fena değildi. Viraz kalın olduğundan bir kez daha okumam gerek tam yorum için, uzun zaman önce okumuştum.
Hariciye Günlükleri: Bu da hayatın içerisinden bir kitap. Fransa dış işleri bakanlığı’nda çalışmaya başlayan bir çaylağın gözünden baş döndürücü dış politikayı izleyebiliyorsunuz. Güzeldi.
Beklediğim Sen Değildin: Down sendromlu bir bebeğin dünyaya gelişi ve ön yargıları kırarak hayatı güzelleştirişi üzerine bir kitap. Yine gerçek bir hayat hikayesi.
Avare Tanrı: Çizimleri ve cildi çok güzel ancak içeriği o kadar beğenmedim ben. Türün sevenlerine hitap eden bir kitap.
Kaybolan O Günler: Bu güzel evet. Sadece çizimleri daha güzel olabilirdi diyebilirim. Spoiler vermeyeyim, hiçbir fikriniz olmadan okuyun. Daha çok zevk alırsınız.
Özetle; yayın evinin yelpazesi geniş. Her zevke hitap edecek farklılıkta kitapları var. Bir de kitap yayınlama sıklığını artırdılar bu aralar.
Anlatılanlara ek olarak;
Bihikaye’yi öneririm okumadıysanız. Kısacık ama güzel bir kitaptır. Karakarga’dan çıkmış:
Yapayalnız
Kaybolan O Günler
Üç Gölge
Portekiz
Sıradan Zaferler
Eskisi Gibi
Küçük Irmaklar
Yerli olarakta “Tuş”
Bu eserleri kesinlikle tavsiye ederim. @Akahige Baobab’ın her eseri Kaybolan O Günler kadar olmasa bile birbirinden farklı, güzel. Hepsinin hikayesi kendince kuvvetli. Baobab’tan çıkan her eseri okuyorum
Uzun zamandır okumak istediğim Güngezigini, Sıradan Zaferler, Maus, Persepolis siparişlerini sonunda verdim. Bir de Sandman’in ilk iki cildini aldım. Maus’un bir kısmını kindleda okuyup oldukça beğenmiştim. İyi seçimler yaptığımı düşünüyorum
Forumdan biri tavsiye etmişti ancak arıyorum hiçbir yerde bulamıyorum Tuş’u. Idefix ve D&R’da stok gözüküyor, Idefix’ten sipariş ettim ancak 2 hafta sonra (dün) iptal ettiler. Hala siparişe açık şekilde görünüyor maalesef.
Nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilecek biri var mı?
Ben tavsiye etmiş olabilirim, bir ara forumda etmiştim
Eser tekrar baskı yapacak
Hemen okumak istiyorsanız, İstanbul veya Ankara gibi büyükşehirlerde yaşıyorsanız çizgi roman dükkanlarından da temin edebilirsiniz.