Çizgi Roman Okurları Cemiyeti

Doomsday Clock’ı bilmem de Before Watchmen’in Rorschach ve Komedyenli cildi baya güzel, olmazsa olmaz değil ama çizimleri bile yeter almaya.
Mangaya gelince kısa manga çok azdır, bir manga en az 10 sene sürer, kısa mangalardan beğendiğim olmadı pek, senaryoyu veremiyorlar zira mangalarda yazı gerek manga sayfalarının küçüklüğünden dolayı kare sayılarının azlığından olsun, gerek manga geleneğinde sadece resimden oluşan mangakanın resim kabiliyetini gösterdiği full tek veya full çift sayfaların çokluğundan olsun Amerikan çizgi romanlarına göre gayet azdır. Watchmen kalınlığındaki bir manga bir cilt çizgi romanı okuma süresinde belki daha az sürede biter.

Anladım. Bu 4 kitap çıkış sırası aynı zaman da okuma sırası mı? Kapakta ya da kapak içinde sıra numarası yok (en azında ben göremedim). 3 sene sonra tekrar okuyayım desem. Hangisi 1. kitap hangisi 2. kitap ciltlere bakarak anlamanın imkanı yok.

1 Beğeni

Bildiğim kadarıyla (örneğin Dr. Manhattan) karaketerlerin bildiğimiz Watchmen çizgi romanından önce ne yaptıklarını anlatıyor. O yüzden bir okuma sırası yok. Basılmadan önce internetten Rorschach kısmını okumuştum.

1 Beğeni

Hocam biraz gerilerden bir soru olacak ama, ben biraz araştırdım da bu flashpoint new52ye giriş, Rozet ve Rebirth ise DC rebirth içindeymiş sanırım bu hikayeler nasıl bağlantılı oluyor? Bilmediğimden soruyorum Flashpoint’in hikayesi ilgimi çekti ama önce klasik Batmanler( ilk yıl, kara şövayle dönüyor vs) ve Rebirth serisini okumayı planlıyorum. New 52ye de aynı anda girmek istemiyorum ortalık karışmasın diye.

1 Beğeni

Olay kısaca şu; Flashpoint new 52’yi başlatır, bir olay olur (DC Rebirth özel edisyon çizgi romanı okumanızı tavsiye ederim) Rebirth başlar, Rozet bu Rebirth’in içerisindedir. new 52’yi daha önce okumanızı tavsiye ederim o yüzden.

1 Beğeni

Hadi ya :sweat_smile: Rebirth daha çok ilgimi çekmişti ondan başlamayı düşünüyordum.

1 Beğeni

İstediğinizden başlayın :grin: Ama olay sırası bu şekilde :smiley:

1 Beğeni

Outcast toplamda kaç cilt bilgin var mı?

Ekleme: Öğrenmek istediğim bir seri daha var. New Avengers 6 cilt mi? İç savaş bu seriye dahil mi?

1 Beğeni

Outcast şu an 42 sayı yani 7 cilt. New Avenger 6, 7, 10 bende eksik ama sıra şöyle.

2 Beğeni

Uzun zamandır Outcast yeni cilt gelmemiş, edessa’da iki cilt 14 TL olduğu için aldım. The New Avengers 6 cilti aldım, 6 cilt daha alacağım anladım :slight_smile:

Tek cilt basılan Gizli istila bu seride olan 8 ve 9 ciltler ile aynı mı?

Aynı değil. Skrull istilası sonrasında geçiyor herhalde. Illuminati işleri falan var.

1 Beğeni

Cilt 12 baskısı tükenmiş.

Bir soru daha sorayım :slight_smile:
Marmara Çizgi iç savaş gördüm sizin fotoğrafta. Bu tekli bir seri mi? şurada olan diğer iç savaş ciltleri ile bağlantılı mı?

Gerekli şeylerin instagram hesabında New Avengers sırasını bulabilirsin.
Yıldızla gösterilenler farklı yayınevleri.Genelde Marmara Çizgi.New Avengers 3 den sonra House of M , New Avengers 4 den sonra Marmara Çizginin bastığı İç Savaş geliyor. House of M ve İç Savaş gerçekten güzel hikayelerdir ve seride çok önemli yerleri vardır.
New Avengers 1 den önce ilk okunması gereken kitaplar da Avengers Dağıldı ve Gizli Savaş ciltleri.New Avengers öncesi ekibin dağılışını anlatır.
Sizin attığınız İç Savaş ciltlerinin içinde New Avengers 5 , İç Savaş cildinde değinilmeyen bazı yerlere değiniyor.İron Man İç Savaş cildi ve Captain America İç Savaş cildi de bu kahramanların gözünden İç Savaşı anlatıyor.Çok okunması şart değil ama size kalmış.Hepsi beraber bir event oluşturuyor.
Bu arada İç Savaş eventi New Avengers dan bağımsız da okunabilir.
İlerledikçe okuma sırasına Mighty Avengers falan giriyor ama oraları çok bilmiyorum.

3 Beğeni

Hep birlikte büyük bir hikayeymiş. Bu kadar geniş bağlantılı olduğunu tahmin etmemiştim, Ben de Şurada okuma sırasıyla ilgili bir şeyler buldum. Baskısı bitenler de var, yavaş yavaş buldukça toplamaya çalışayım.

1 Beğeni

Yayınevleri, Image Comics ile sorun yaşadığı için, Image Comics çizgi romanlarını şimdilik almayı durdurdum.

Aklıma gelmişken sizce de bu serinin çizimleri çok kötü değil mi? Ben hiç beğenmiyorum.

Sizce marvel’in en iyi serisi ne. Benim sevdiğim süper kahraman benzeri çizgi romanlar Watchmen, V for Vendetta, From Hell, Sandman, The Dark Knight Returns, Saga. Bunlar kadar iyi marvel çizgi romanı var mı.

Cevap verilmiş sanırsam :slight_smile:

1 Beğeni

Benim cidden severek okuduğum İhtiyar Logan vardı, one-shot olan. Bir de Gaiman’ın yazdığı (bulabilirseniz) 1602 var.

1 Beğeni