Kız olursa İlke veya Simge, erkeğe karar veremedim. Aslında Gizem’i isterdim ama dünyada yeterince Gizem olduğunu düşünüyorum.
Kız çocuğu isterim ben. Kızlar babacı oluyorlar.
Hayırlı evlat olurlar, erkekler pek öyle değil.
Benimki biraz ileriye dönük yatırım gibi duruyor. 
İsmine karar veririz, sağlıklı ve mutlu olsun yeter. Tabii ki mitoz bölünmenin ötesine geçecek atılımlar gerekiyor.
Ben erkek için şimdilik tek bir isim düşünüyorum. O da; Türkileri
Erkek olursa İlteriş. Hem kulağa güzel geliyor hemde düzenleyen toplayan bir araya getiren anlamında.
Kız olursa Elif.
Erkek olursa Batu ya da Ramil.
Kız olursa Jasmin ya da Leyli. Eşim bu isimlerden hiç birini beğenmiyor diye ikinci isim hakkını kullanır 
Erkek olursa Teknocan koyacağım. Tekno oğlum yemek hazır.
Bir buçuk yaşında bir kızım var ismi Açelya. Allah nasip eder de kardeşi erkek olursa Göktürk olsun isterim.
Nefes koymak isterdim. Erkek için pek düşünmedim.
Hep 1 kız 1 erkek evladım olmasını isterdim. Bana 2 tane erkek evlat nasip oldu.
1 numara : Engin Deniz ( Dayısının adı Engin Amcasının adı Deniz
)
2 numara : Ediz Çağan ( Büyük bayram demek Ramazan Bayramı arifesinde öğrenmiştik dünyaya geleceğini. Çağan ismini anlam olarak çok seviyorduk. Ediz’i ise büyükbabası koydu)
Erkek isimlerinde hep Poyraz ve Ayaz isimlerini sevmişimdir.
Kız ise Işıl, Masal, Derin Ada ve Su isimlerini beğenmişimdir.
İki erkek çocuğum olsaydı Şu isimleri koyardım ben de; Türkileri ve Poyraz
Tebrik ederim ikinci hayali çocuğunuzu.
Araları 1 yaş kadar, iyi anlaşırlar. ![]()
Sadece hayal işte. Hayal de mi etmeyelim? Bize hayali de mi çok gördünüz?
Bence bir de kız ismi ekleyin. Belki hayali eşiniz hamiledir şu sıralar, neticede hayal sürprizlerle dolu.

Kızıma ‘‘Öykü.!’’ diye seslenmeyi çok düşledim. Y kromozomuna sıcak baktığım söylenemez. 
Bir anlam bile ifade etmeyen Arapça isimler yerine kesinlikle öz Türkçe bir isim koyardım. İlteriş ve Bilge olabilir ilk aklıma gelen ve sevdiğim isimler ikisi de.
Eşim olmadan bunun hayalini kurmayacağım, hayat ne gösterir bilemeyiz hiç de düşünmedim şimdiye kadar çocuk ismi ama 9 ay asla isim seçmek için yetmez bence.
Çok anlamlı olmalı ismi.Çocuklarınıza isim verirken lütfen iyi tartın…Varis adında tanıdığım var…
Yiğit Ayaz
20 karakter falan felan
Feride ve devamı olarak Firuze, üç isim koyuluyor ise, Bilge de koyabilirim.