Erkek olursa: Aero
Kız olursa: Su
Erkek olursa: Devrim
Kız olursa: Elif
Erkek olursa Abdülhamit, kız olursa da Abdülhamit.
Olduğu için rahatlıkla yanıt verebilirim. Ama önce hikayelerini anlatayım çünkü hikayeleri biraz ilginç (en azından benim için).
Ezelden beri kız çocuk isterim. Hatta kızım olursa adı Selin olsun isterdim. Neyse, ikiz bebek beklediğimizi öğrenince doktorumuz dedi ki birisi banko kız, diğeri de büyük ihtimalle kız. Ben havalara uçuyorum, benden mutlusu yok. Bir süre sonra yine kontrole gittik, dedi ki “birisi kız birisi erkek”. Dedik vardır bir hayır, kıza “İpek Alya” ismini seçtik, erkek de adaklı idi zaten, ismi “Ali” olacaktı. Neyse, bir süre daha geçti, 5 aylık filanlardı sanırım. Doktorumuz dedi ki “çocuklar ben size cinsiyetleri söyledim mi?”. Benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü, dedim hocam yapma. “Yaptım bile, ikisi de erkek” dedi. O akşam arkadaşlarla buluşup bir şeyler içelim demiştik, mekanda “kızımız olacaktı” şarkısını çaldırmıştım
Sonuç olarak aslan gibi 2 erkek evladım var. İsimleri de şöyle:
Erkek 1: Ali Aras
Erkek 2: Asil Atlas
Asil garip olmuş hocam Allah analı babalı büyütsün
Eh, iki isimden hangisini tercih edecekler bakalım. Malum, iki isim olunca, gündelik hayatta muhakkak biri daha öne çıkar.
[Özellikle resmi işlemlerde] Gelecekten sesler çalınır kulağıma, “Aa, ikinci ismin mi varmış?”, “Niye ayaklandın, seni mi çağırıyorlar? Hah, cidden seni mi çağırıyorlar?”.
Bu doğa kanunu gibi bir şey. Neyse ki o tür durumlar sık yaşanmıyor. Aslında, muhabbeti başlatmak veya sürdürmek için avantaj bile sağlayabilir… vs. vs.
Unisex : Feza
Arapça uzay, gök.
Erkek: Ege ya da Balamir
Kız: Arven
Kız:Lima …
Erkek:Kayra
Kız:(Eşim bilir)
Unisex isim hususunda yer ve gök temelli isimler tartışılmaz ilk sırada. İlk akla gelenler; Ay, Güneş, Ateş, Deniz, Rüzgâr, Toprak.
Aslında iki isim koymanın da mini bir hikayesi var ama “görmemişin çocuğu olmuş, tutmuş pipisini koparmış” durumuna düşmemek için şimdilik burada bırakıyorum
İki ismi seçenekleri olsun diye koyduk. Aslında niyetimiz tek isim koyup diğerini kulağına üflemek idi ama işler bir şekilde farklı gelişti. Çok isterlerse azıcık uğraşıp adlarını değiştirebilirler
Kız:Ayden,Sevilay.
Erkek:Muhammed
Dedikleri gibi “Bu da başka bir hikâye. Başka bir zamanda anlatılmalı.”
İsim değiştirmek, duyduğum kadarıyla en azından iki isimden sadece birini yazdırma süreci, kolaymış. Bir tanıdığım yanına tanık alıp ikinci ismini nüfus cüzdanından sildirmişti.
Aman, neyse. Bundan sonra top onlarda. Halletmeye niyetlendiklerinde ne yapacaklarını şip şak öğrenirler.
Oğlana: Adem, Ömer, Turgut. Kıza: Elif veya Zeynep gibi orijinal isimler vermek isterim ama büyük ihtimalle eşimin bulduğu kulağa abidik gubidik gelen bir tane koyarız.
Çocuk sevmiyorum ve ne yalan söyleyeyim çocuğum olsun diye de hiç hayal kurmadım. Yine de eğer birgün leyleklerin yolu benim eve düşerse diye planlar yaptım.
Kız için Tomris, Umay, Gece isimlerinden biri olabilir.
Erkeği düşünmedim ama hiç. Oysa erkek çocuğuna yaklaşımım daha sempatik. Uzay olabilir aslında. Bilmem ki.
Ha tabii bunlardan önce daha önemli bir eksik var…
Summer ve Morty ehehehe
Ben de aynen böyleyim. Küçük çocuklarla aynı ortamda olmaktan falan pek haz etmem. Çocuğum olsun diye bir isteğim olmadı hiç. Ama bazı isimler çok hoşuma gidiyor. Bu yüzden otomatik olarak o isimleri tercih ederim sanırım.
Kızlarda Arven, Mina, Hira gibi ilginç ilginç isimler kulağıma güzel geliyor. (Doğrusu Arven Yüzüklerin Efendisi’nden, Mina da Dracula’dan geldiği için gayet anlamlı oluyor sanırım )
Erkeklerde de Batuhan ve Doğukan severim. Bir de erkek kardeşim olsaymış ismi Baturalp olacakmış, o yüzden yine ilginç olsa da hoşuma gidiyor bu isim de.
Ben de çocuklardan hiç haz etmem ama küçük erkek kardeşimi dünyalar kadar seviyorum. Sanki benim çocukluğumu o yaşıyormuş gibi geliyor ve üstüne çok düşüyorum. Adını da (Alper) doğmadan ben seçmiştim ve çok yakıştı ona. Çocuğum olsun da ona çok benzesin istiyorum kendisi çok farklı umarım çok iyi yerlere gelecek.
Bir kız çocuğum olmasını hayal ediyorum onu prensesler gibi büyütmek istiyorum egosunu şımartmadan. Onun hayatını garanti altına alamadan tabii ki bir çocuk yapma hayalim yok ama kız çocuğum olursa çok mutlu olurum. Tabii ki cinsiyeti önemli değil ama sadece hayal bunlar.
Sihaya koyardım adını, hep aklımın bir köşesindedir. İnşallah kız çocuğum olur bir tanecik🙏 Gerçi SİHA espirileri bezdirir minik kızımı. N’apalım Zeynep, Ayşe falan ikinci isim de ekleyeceğiz artık. Olsa da çölüme bahar getirse.