Codex Alera Serisi

Selamlar, bu seri ile ilgili harici bir başlık göremedim, 3-5 yerde bahsi geçmiş sadece. Acaba okuyanlar var mıdır?

An itibariyle ikinci kitabı bitirdim. Seriden Belgariad havası aldım. Özellikle Isana ve Tavi arasındaki Teyze - Yeğen ilişkisi Garion ve Polgara ilişkisine çok benziyor. İçimi ısıtıyor doğrusu, seviyorum böyle şeyleri okumayı.

Serinin Belgariad’dan farkı daha çok rahatsız edici öğenin olması (tecavüz, yamyamlık, kan, vahşet vs). Gerçi bu öğeler okuma zevkini baltalayacak derecede gözler önüne sokulup betimlenmiyor.
Aksiyon bol, romantizm var, entrika var, akıl oyunları var. Tek kötü yanı, okuduğum iki kitap boyunca edindiğim izlenime göre son kitaba kadar hiçbir ana karakter ölmeyebilirmiş gibime geliyor, aksi olursa şaşarım. Bu durum da acaba ana karakterlerden birine bir şey olacak mı gerginliğini ortadan kaldırıyor gibi. @M3rett0 siz okumuşsunuz sanırım birkaç kitabını, yorumlarınızı duymak isterim. @isos81 sizin de okuma listenizdeydi galiba, fırsat bulabildiniz mi?

3 Beğeni

Ben henüz okuyamadım maalesef. Güzel yorumlar okumuştum seriyle ilgili (zaten o yüzden listemdeydi). Hem high fantasy olması hem de Belgariad benzetmesi ekstra ilgimi çekti. Listede biraz öne çekeceğim sanırım. :slight_smile:

2 Beğeni

Tüm seriyi okudum. 3 ve 5 en beğendiklerimdi. Ana karakterler ölümleri konusunda bir GOT beklemeyin derim.

2 Beğeni

Zaten o kadar kaotik bir şey beklemiyorum ama ikidir çok zor duruma düşüp ana karakterlerden hiçbirine zeval gelmeden kurtuldular. O noktada tehlikenin ciddiyeti konusunda şüpheye düşüyor okur. Ama onun dışında beğendim.
Jim Butcher’ın Dresden Dosyları serisinin ilk 3-4 kitabını da okumuştum, onlarda da keyif almıştım. Bence oldukça akıcı ve okunaklı bir dili var yazarın.

3 Beğeni