Çok Övüldüğü Halde Size Hitap Etmeyen Kitaplar

Serilerin fanlarının hışmına uğramaya hazır olmadığım için ağır toplara sonra değinmek istiyorum. Bu nedenle görece ufak serilerden başlamak istiyorum.

Kings of the Wyld
Geçen senelerin en çok sevilen yeni serilerindendi. Bana klasik bir d&d oyununu hikayeleştirmişler gibi geldi. Kötü bir kitap değildi ancak övülecek pek bir taraf göremedim. Kitap da zaten pek titiz, ciddi bir iş değildi. Çerez niyetine okunabilir büyük serilerin arasında.

Poppy War
Bu bildiğin kötü bir kitaptı. Pek kitaba zaman kaybı demem ancak kitabı bitirince hoşnut kalacağınızı zannetmiyorum. Kitap fantastik Çin vari bir dünyada geçiyor. Genç yetişkin kitabı gibi başlasa da sert bir dönüşle grimdark sularına giriyor. Ancak bunu yaparken genç yetişkinin tipik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Fazla modern diyaloglar, biraz aptal ana karakter ve maalesef hassas konulara gerekn hassasiyetin gösteril(e)memesi… Eğer kitabı genç yetişkin gözüyle okursanız belki seversiniz.

Ama şunu da söyleyeyim, belli serilerin fanlarını anlayabiliyorum. O kadar şevkle okuduğumuz, hayran kaldığımız bir serinin bir başkası tarafından beğenilmemesi, aldığı övgünün yersiz bulunması bizi pek tabi çıldırtabilir. Ama karşı argüman sunmaktansa hakaretlerle karşılık vermek onların fikrini kuvvetlendirmekten başka bir şeye yaramaz. Böyle söylüyorum çünkü biliyorum malazan dilimize kazandırıldıktan sonra ben de böyle bir fana dönüşeceğim.

2 Beğeni