Çok Satan Son

I go, you go, we go…

3 Beğeni

Elinize sağlık. Güzel ve merak uyandıran bir metin olmuş. Kısa ve etkileyici. Konusu da güzel. Beğendim. Açıkçası eleştirecek pek bir tarafını göremedim, güzel yazılmış. Anlık bir bilinç akışıyla yazılmış izlenimi bıraktı. Serbest çağrışım. Bunu son iki cümlede zaten direkt anlıyoruz.

Özet

Bu kısımları ayrıca beğendim. Benim de benimsediğim bir yazım stili, kendimden parçalar gördüm. Öykünüzde inandırıcılığı ve akıcılığı artıran etkiler bırakmış.

Son olarak öykünün sonuyla ilgili… Son iki cümle ve ondan önceki paragraf havada kalmış. Orada olay yerindeki kişi, kuvveti kimin başına yüklüyor? Bir an kendine yapıyor sandım, sonra olay yerindeki birine yapıyor gibi anladım. Son kararım şuna benzedi: Orada kalemle kendini öldürecekken biri ona yardımcı oldu; onu öldürdü. Ama ne yaşandıysa tam anlaşılmıyor. Bunu açıklamanızı istemiyorum bu arada. O cümlelerde yapısal bir sıkıntı olabilir. Tercih meselesi de olabilir.
Son kelime… bir fikrim yok. :sweat_smile: Bir film çekmişsiniz orada kendi kendinize sanırım. :smile: Güzel olmuş.

2 Beğeni

Selamlar,

Buna da bakacağımı anımsadım bir anda. :smiley: Aslında ben bu öyküye gariptir forumda dolanırken üç dört kez rastladım ama adı hoşuma gitmedi. Yalan diyemeyeceğim. İnsan bir beklentiye giremiyor. Bir şey çağrıştırmıyor.Dikkat çekmiyor. Yine de bu benim gibi bir insan için geçerli. Forumun ve hatta tüm herkesin dikkatini çekebilir. Yine şunu da belirtmek isterim ki bu bir yazar seçimidir. Öykü adıyla alakalı sizin kurduğunuz ama benim kuramadığım bir bağ vardır ve benim bundan hoşlanmıyor olmamın bir önemi yoktur.

Ben bu öyküyü diğerlerine göre daha çok beğendim ama yine de bir eksiklik söz konusu. Çok kopuk geliyor. Çalakalem geliyor. Çok ince bir çizgi var sanki o çizgiyi geçsen tamam olacak. Hızlı ve sürekli her konuda düşünen biri olduğun izlenimine kapılıyorum. Doğru mu? Bilmiyorum. Düşünceleri hızlı değişen insanların yazdıkları da hızlı değişiyor. Bana kalırsa öyküyü yazdıktan hemen sonra birkaç gün ara verip yeniden ama bu sefer oldukça sakin okursan araları doldurabilirsin. Öyküyü kafanda biraz genişletebilirsen, biraz daha detaycı olabilirsen olacak gibi. Diğer açıdan vuruculuk olarak daha iyiydi fakat o “kestik” kısmı olmasa daha hoş dururdu bana göre. Biraz vitesi küçültmek iyi gelebilir.

1 Beğeni