Conan Hangi Yayınevinden Okunmalı?

Öncelikle merhabalar, Conan kitaplarını almayı düşünüyorum ama hangi yayınevinden almam gerektiği konusunda çıkmaza düştüm. Conan şu an hali hazırda İthaki, Ren ve Gece Kitaplığı tarafından basılmakta ve hangi yayınevinin baskısının daha iyi olduğu konusunda pek yorum bulamadım. Siz hangi yayınevini önerirsiniz?

1 Beğeni

Bende bu konu hakkında okuyanlardan bilgi almak isterseniz :relaxed:

Merhaba, Conan darkhorse da n marvele geçtikten sonra yine keyfi azaldı. Ama conan daha önce okumadıysanız öncelikli tavsiyem
Barbar Conan’ın Vahşi Kılıcı
https://www.nadirkitap.com/barbar-conan-in-vahsi-kilici-1-2-3-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-4-ve-5-eksiktir-roy-thomas-alex-ninno-kitap18019168.html
yukarıdaki linki gördüm de almayı bir an düşündüm bile
CONAN KLASİK MACERALAR
https://www.nadirkitap.com/conan-klasik-maceralar-10-cilt-takim-roy-thomas-barry-windsor-smith-kitap10892237.html
asla SSOC tadını vermedi bana ama darkhorse elden geçirdiğinden eski çizimleri SSOC okumanın keyfi büyük
Darkhorse serilerinin hemen hepsi güzel
2015-16 da sanırım Marvele geri sattılar Marvelin yeni sayılarını pek beğenmedim
Sahi altınmadalyon forumunda çıkan her sayı için ayrıntılı yorumlar vardır tahminimce

İlk önceliğim kitapları olacak ama eğer çizgi romanları da okumaya karar verirsem dediğiniz serilere bakacağım. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Gece’de yazarın yazdığı tüm öyküler var. Üç kitap halinde olmasına rağmen tüm öyküleri içeriyor bildiğim kadarıyla Conan özelinde. İthaki bazı öyküleri ayrı kitap şeklinde bastı. Çeviri konusunu bilmiyorum.
@alper Daha iyi bilgi verebilir bildiğim kadarıyla.

Çeviri konusunu bilmiyorum ama Hüseyin Bey’in Gece baskıları (Conan dışı Howard kitapları da var ) ve ithaki baskıları tercih ettim ben.

Ren kitap çevirmeni hakkında bilgim yok.

Hüseyin bey veya Cihan Karamancı çevirilerini tercih etmek daha iyi olur gibi geliyor bana.

İthakinin ayrı bastığı kitap tek Conan romanı olan Ejderhanın Saati romanıydı.

4 Beğeni

Fil Kulesi var mı kitapların içinde?

Evet var, her iki çevirinin de birinci kitabında var.

Bu konuda hep Gece Kitaplığı’ndan okuyun, İthaki’den sergileyin demişimdir ve demeye devam ediyorum çünkü İthaki’nin yazım hataları çok fazla sayıda. Buna paralel olarak baskısı ve cildi (Sert kapak versiyon için konuşuyorum.) muazzam. Gece Kitaplığı baskısında hataya rastladığımı hatırlamıyorum, dili de gayet güzeldi. Ren’den çıkan baskıyı okuyamadım ancak Sherlock Holmes romanlarını Ren’den okumuştum ve hiç beğenememiştim. Gerek çevirideki özensizlik gerekse punto büyüklüğü ve yazım hataları beni çileden çıkarmıştı okurken. Tabii ki Conan’da aynı hataya düşmemiş olabilirler.

3 Beğeni

Ben İthaki’nin iki cildini de aldım. Baskı, ciltleme her şey iyi görünüyor beğendim. İthaki 2 cilt olarak bastı, Gece ise 3 cilt. İçerik olarak bir fark var mı emin değilim.

2 Beğeni

Bende İthaki 2. cilt yok ama büyük ihtimalle aynıdır içerikleri.

2 Beğeni