Critical Role, Matthew Mercer ve bir grup seslendirme sanatçısı & oyuncu tarafından oynanan bir Dungeons & Dragons serisi. Özetle her hafta kamera karşısında frp oynuyorlar ve bunları video olarak izleyebiliyoruz. Tabii ki profesyonel bir iş olduğu için süper masaları, maketleri ve kamera ekipleri falan var. Bölümleri podcast olarak da bir hafta sonra yayınlıyorlarmış.
Yakın zaman önce ikinci sezona yani yeni bir campaign’e başladılar. Yüzlerce bölüm olan ilk sezonu da var ama en baştan başlamayı sevdiğimden izlememiştim düzenli olarak. Artık her hafta yeni bölümleri çıktıkça izliyorum. İngilizceniz varsa ve frp ile ilgileniyorsanız izlemenizi tavsiye ederim.
Çok geç keşfettiğim süper bir program bu. İlk serüvenlerinin sonuna yetişmiştim. Yeni başladıkları maceralarını izlemeye çalışıyorum. Arada kaçırıyorum ama sıkıntı olmuyor. Her bölüm ayrı bir keyif zaten.
Keşke buna benzer Türkçe yayınlar da olsa. Kayıp Rıhtım ve Frp.net duy sesimizi! Sizden bunu bekleyen büyük bir kitle var!
(Gurlino bomboş ovanın ortasında hevesle elini kaldırır. Etrafına bakar, uçuşan çalılar dışında bir şey göremez…)
Tüm bölümler YouTube’da Geek&Sundry kanalında mevcut. Kaçırsanız da sorun değil. Frp.net bir ara maceralarına başlamıştı, izlerken de çok eğleniyorduk ama devam etmediler. Keşke etseler. Gerçekten sesimizi duyun!!
Critical Role İngilizce’yi iyi bilenler için bir cennet. Bazen anlamayınca kafayı yiyorum. Böyle güzel bir programın her şeyini anlamak istiyorum. Ah ah…
Çok güzel çok kaliteli programdır ben de çok severim. Ben ilk campaign’de 28. bölüme kadar gelmiştim ama ona ara verip 2. campaign’e geçtim güncel olarak izleyeyim diye. Bir de FRP değil RPG
Türk topraklarında bu hobi çoğunlukla frp olarak biliniyor gözlemlerime göre. İşin daha çok fantastik tarafını oynamaktan ben de günlik hayatta hep frp diyorum bu işe ama haklısın, rpg daha genel ve kapsayıcı bir tabir.
Şu ana kadar 2. sezondan 9 bölüm yayınlandı. Sıralı tam listeye Critical Role | Campaign 2 - YouTube buradan ulaşabilirsiniz. Pazartesi akşamları Türkiye saatiyle 23.00 civarında yeni bölümleri Youtube kanalına yüklüyorlar. Dokuzuncu bölüm de önümüzdeki pazartesi akşamı yüklenecek.
@Gurlino ve @Cyrist , Kayıp Rıhtım böyle bir program yapsaydı kimi hangi rolde görmek isterdiniz ? Hep filmlere mi casting tahmini/önerisi yapacağız. Bu da bizim casting furyamız olsun
@Firtinakiran seni tabii ki wizard olarak görmek isterdim. Kitaplardan kafasını kaldırmayan bilge wizard. @mit M. İhsan Tatari’yi de muzip bir bard olarak görmek güzel olurdu Kendimi de tabii ki oyuncu olarak görmek istiyorum!
Bir de grubun nasıl bir araya geldiği ile ilgili bir çizgi roman serisi başlattılar Vox Machina diye sadece dijital olarak yayınlıyorlar. Comixology’den takip ediyorum ilk 2 sayısını okudum, tavsiye ederim.
Muzip bir ozan değil de huysuz bir cüce ve şapşal bir buçukluk canlandırmışlığım vardır zamanında İyi gülmüştük… @Lordmuti@Firtinakiran@KoyuBeyaz
Hazal: Seyis, bize üç at ver!
Ben: Benimki fitilli olsun!
Tarık: Fitilli mi?
Hazal: O ne?
Ben: Hani böyle atların kısa bacaklı olanı var ya. İşte ondan! Fitilli!
2018’in Eylül’ünde keşfetmiştim kendilerini, burada başlığı olduğunu bile bilmiyordum. Gerçekten çok güzel ve zevkli bir program, gerçi oturumlar üç dört saat olduğu için bazen kopabiliyorum, bayağıdır da devam edemiyorum aslında.
Bildiğim kadarıyla yılın sonunda Wox Machina animasyon bir dizi olarak karşımıza çıkacakmış, Kickstarter kampanyası da yaptılar 2019’da. Hatta projeye Amazon da ortak olmuş.
Bir de Mat Mercer’ın yarattığı DND dünyası oyunculara da kitap olarak sunulacak, dnd Beyond’un Youtube kanalında bununla ilgili bir video gördüm geçen gün.
Youtube’daki en güzel şeylerden birisi bu kanaldır benim için. İlk sezonun ortalarından beri takip ediyorum, Felicia Day’in kurduğu Geek&Sundry’de başladıkları macerayı kendi kanallarına taşıdıktan sonra çeşit çeşit bir sürü yeni programa daha başlayıp belki de Youtube’un en kaliteli topluluklarından birini oluşturdular. Ekibin her bir üyesi harikadır. Bu arada ilk sezonun düzenli konuklarından biri de Patrick Rothfuss’tu, o da programa duyduğu sevgiyi sık sık dile getirir zaten.
Ancak başka bir şey demek için geldim başlığa. Karantina sürecine girdikten sonra yeni bir programa başladılar Narrative Telephone diye, çocukken hepimizin oynadığı Kulaktan Kulağa’nın teknolojiyle buluşmuş hali. Ekipten biri bir hikaye anlatıp onu videoya kaydediyor, sıradaki kişi hikayeyi yalnızca bir defa izliyor ve sonra kendi versiyonunu kaydedip sıradakine yolluyor. En sonunda da tüm ekip toplanıp videoları izliyor, gülüp eğleniyorlar.
Son zamanlarda izlediğim en eğlenceli videolar bunlar oldu. İki bölüm yayınladılar şimdiye kadar, ikisinde de kahkahalar attım evde. Eğer İngilizce açısından bir çekinceniz yoksa -ilk bölümün İngilizce altyazısı da var- muhakkak izleyin. Buyrun bölümler:
Critical Role’un yanında son zamanlarda bu arkadaşların oyununa sardım ben, bayağı iyiler.
Bu arada Critical Role’u podcast olarak dinleyenler varsa bir konuda yardıma ihtiyacım var, dün ikinci oyundan bir bölüme bakmak için Geek and Sundry’deki podcast’ı açtım ancak bölümü oynatamadım, silindiğiyle ilgili bir mesaj çıktı. Sonra acaba benden mi kaynaklanıyor diye düşünerek podcast arşivden silip tekrar abone olmaya çalıştım, şu anda Vox Machina ve Mighty Nein’ın ilk on dokuz bölümüne ulaşamıyorum. İki podcast’ın bağlantılarını da aşağı bırakayım. Sanırım tüm yayınları kendi ağlarına taşıyorlar diye tahmin ediyorum ama yine de podcast olarak takip eden ve bir bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. https://podcasts.apple.com/tr/podcast/critical-role/id1243705452?l=tr
Şimdi baktım da paylaştığın linklere, zaten dediğin gibi Critical Role’un kendi kanalı ikinci sezon yirminci bölümden başlamış yayınlamaya. Ama Geek and Sundry kanalındaki ilk on dokuzar bölüm de dahil bütün bölümleri sorunsuz açabiliyorum ben şu an.
Evet bölümleri oynatmakta bir sıkıntı yok ama abone olmaya çalışınca hata veriyor ilginç bir şekilde. O yüzden yavaş yavaş sildikleri sonucuna vardım ben de, yakında kalan bölümleri de kendi podcastlerine ekleyeceklerdir diye düşünüyorum.