Czarina Catherina

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Czarina Catherina – Aylık Öykü Seçkisi

image

Ragıp, Yasin ve Tuncay uzun zamandan beridir birbirlerini tanıyan arkadaşlardı. Aynı sokağın olmasa da aynı muhitin çocuklarıydı. Yasin ve Tuncay birbirlerini erken yaşta tanımışlardı. Yasin lise sona kadar devam etmiş ama Tuncay ortaokuldan sonra bırakmıştı. Babası bir zaman sonra kendisini sanayiye çırak olarak verince de Ragıp’la arkadaş olmuşlardı. Ve bu arkadaşlık devam ediyordu. Bir ortak… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Bir Vampir öyküsüne yakışır ürkütücülükteydi. İşin içine Kont Drakula’nın girmesi hikayeyi daha heyecanlı yapmış. Bence de Türkiye’de bir Drakula vakası ancak böyle olurdu. Çok beğendim.

Beğendiğinize ve özellikle ürkütücü bulmanıza çok sevindim. Teşekkür ederim.

1 Beğeni

Cevdet hocam, ya da Aziz Hayri hocam artık hangisini kullanıyorsanız :slight_smile: , öncelikle ellerinize sağlık, öykünüz oldukça keyifli ve okuduğum en uzun öykünüzdü :smiley: Yorumum öykünüzden çok tüm öykülerinize dair olacak. Prenses Penzye öykünüzdeki yorumda “…Okunmadıklarını düşünüp kendimi kötü hissetsem de…” demişsiniz. Böyle düşünmeyin, severek yaptığınızı hissettiğim yazma tutkunuzdan vaz geçmeyin. Seçkiye son iki aydır katılıyorum ve sizi Müşkül Cevap öykünüzle tanıdım. Öykü o kadar hoşuma gitti ki bir çırpıda diğer öykülerinizde buldum kendimi. Öykülerinizde kullandığınız nostaljik havayı yansıtmada çok başarılısınız, seçtiğiniz konular ve yer yer verdiğiniz mesajlarda duruma göre oldukça vurucu olabiliyor. Hepimiz yaşamın ve geçinmenin zor olduğu ülkemizde yazmaya bile zar zor fırsat bulabilirken bazen öykülerini okuduğumuz kimselerin öykülerine bile iyi kötü yorum yazacak zamanı bulamayabiliyoruz. Bu yüzden yorum almasanız da veya yapamasanız da kendinizi kötü hissetmeyin. Yazmaya devam edin (Bu söylediklerim buraya öykü gönderen bir çok kişi için geçerli aslında). Şahsen (şu yorumdan bile belli :D) kısa yazmak konusunda sorunları olan bana kısa öykü yazma konusunda belli başlı yardımlarınız dokundu. Neyse zaten geç oldu burayı fazla işgal etmeden ayrılayım ben. :smiley: Şahsen bu yorumu daha önce yazacaktım ama ekran kartı sorunumdan ötürü bir aydır bilgisayarımdan mahrumdum ama bugün kavuştum ve ilk iş olarak da içimde kalan bu yorumu yazmak istedim. Aynı sebepten bu ay öykü gönderememiş olsam da sonraki seçkilerde sizinle buluşmayı, beraber kalem oynatmayı dört gözle bekliyorum. İyi geceler, kalın sağlıcakla.

1 Beğeni

Sabah saatlerinde böyle bir olumlu yazı okumak, gerçekten çok iyi geldi, teşekkür ederim. Okumak ve eleştiri yapmak konusunda da size katılıyorum. “bazen öykülerini okuduğumuz kimselerin öykülerine bile iyi kötü yorum yazacak zamanı bulamayabiliyoruz” Kesinlikle size katılıyorum. Bir iki aydır -o da şartları ve zaman darlığını zorlayarak- seçkideki diğer öyküleri okumaya bir kaç kelimeyle de olsa cevap vermeye çalışıyorum. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
Bu arada Aziz Hayri’yi tercih etmeye çalışıyorum. Öykü göndermek için gerçek isim şartı olunca kendi adımı da yazmak zorunda kaldım.

1 Beğeni

Vampir ortaya çıkana kadarki kısımları son derece beğendim. Tasvirler, atmosfer, sosyal gerçeklik, arka plandaki hikaye güzeldi gerçekten.

Vampirden sonra biraz standart vampir külliyatına döndü. Aksiyon iyi yazılmıştı ama belirsizlik sürseydi çok daha güçlü olabilirmiş bence öykü.

Dilin kullanımı da iyiydi. Bir, iki editle çözülecek ufak tefek şeyler vardı, o kadar.

Elinize sağlık.

Teşekkür ederim okuduğunuz ve değerlendirdiğiniz için.

1 Beğeni

Çok yaratıcı ve heyecanı yüksek bir öyküydü, sonuna kadar keyifle okudum. Üç arkadaşın yoksunluğunu, yakınlık ve dayanışmasını iyi vurgulamışsınız. Ragıp’a yazık oldu, keşke açgözlülük yapmasaydı da masadaki altınları alıp kaçsalardı :slight_smile:
Bir sonraki öykünüzü merakla bekliyorum.
Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim.