Dağ

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Dağ – Aylık Öykü Seçkisi

image

Dışarıdaki fırtınayı, yağan karı ve öldürücü soğuğu bir nebze unutmak ve bir gece beraber vakit geçirebilmek için kasaba halkının neredeyse tamamı tavernada toplanmıştı. İçerisi, dışarıdaki kasvetli havanın aksine renkliydi ve soğuğun aksine insanın hem içini hem de dışını ısıtan bir sıcaklığa sahipti. Henüz on altılarında olan bir delikanlı kafasına vurulmasıyla daldığı rüyadan uyandı. Kafasına vuran… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Hepimizin içinde öteleri, bilinmeyenleri keşfetmeye dair bir arzu vardır. Bir de konfor alanından memnun olanların itirazları ya da içimizdeki korkular. Zaferler de bu korkuları ve itirazları yenebilecek, dağlara tırmanabilecek cesaretle doğar. İşte bu yüzden öykünün kahramanıyla özdeşlik kurdum.

Gerçi sonu biraz üzdü. Ama yine de o umutsuz halde bile kendini atmaya kalkışmamasıyla hayranlığımı kazandı. Kızıl, sen dağın ötesine geçememiş olsan da gönlümün kâşifisin. Gerçi öykünün orada bittiğini kim söyledi ki? Belki Kızıl orada hayal kurup dinlendikten sonra yeniden yürüyecek güç bulmuştur, hava aniden düzelmiştir. Olumlu düşüneceğim!