Dc Evreninde Birden Fazla Joker Olabilir mi?

Malumunuz, son dönemde Dc Evreninde Joker karakteri baya bir gündemde. En son filmin yönetmeni, Joker’in aslında evrendeki klasik Joker’in ilham aldığı Orijinal Joker olduğunu açıkladı. Yani filmde gördüğümüz Joker, Batman’in düşmanı olan Joker değil. Biraz karışık bir açıklama olacak; ama, Batman’in düşmanı olan Joker’in ilham aldığı Joker kendisi. Zaten eski çizgi romanlara bakarsanız, Joker ilk çıktığında bir gazete haberine bakıyor. Orada kendisine Joker lakabı takıldığını görünce çok hoşuna gidiyor ve bundan sonra Joker ismini kullanıyor. En son Dc karakterlerinin tanrısal güçlere sahip olduğu Darkseid War sonrası, Batman’in Mobius Koltuğuna oturması ile birlikte, Batman Joker’in kim olduğunu soruyor koltuğa. Koltuk bu konuya cevap veremiyor. Yani, Joker’in kim olduğunu bilen yok. Ama, koltuk evrende 3 farklı Joker’in olduğunu söylüyor. Zaten, ilk Joker ile Batman arasında yaklaşık 30 yaş var. Orijinal Joker dışında, Batman ile Süperman’in kavgasında da bir Joker var. Toplamda 3 Joker kurgusu doğru gibi.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Son yıllarda filmlerde Joker’i sadece deli bir suçlu olarak gösteriyorlar ama ben ilk çıktığında Joker’in mafya babası olduğunu hatırlar gibiyim.

1 Beğeni

Animasyon serisinde joker olmadan önce mafya babası ya da üyesi şeklinde gösteriliyordu.

1 Beğeni

Aslında, Mafya Babası değil, bir kimyagerdi. Tim Burton’ın filminde mafya elamanıydı. Daha sonradan mafya babası gibi bir pozisyona getirdiler. Ama, neredeyse hiç bir çizgi romanında mafya babası olduğunu görmedim. Sanırım, ilk zamanlarında Romero döneminde öyleydi. Tv dizisi versiyonu yani. Çete lideri demek daha mantıklı geliyor bana. Ayrıca, dediğin gibi Leto’nun deli bir suçlu olarak Joker’i göstermesi çok saçmaydı. Joker psikopat bir deli değil. Aksine çok zeki biri. (Psikopat olduğu doğru olabilir :smile: )

1 Beğeni

Heath Ledger’in oynadığı Joker karakteri de (Batman Kara Şövalye) deli bir psikopattı. Hatta paraları yakarak mafya babalarına ya da çetelere de ayar veriyordu. Ancak Ledger gerçekten o filmde Joker’in hakkını vermiş.

1 Beğeni

Joker’in geçmişine baktığımızda psikopatlık yönü çok ağır basıyor. Keza, Beyaz Şövalye serisinde Arkham’dan çıkıp Batman’den davacı olmuş, hatta avukatlığını kendisi yapmıştı. O yüzden çok zeki olduğunu biliyoruz. Ama, delilik hiç sanmıyorum.

1 Beğeni