DC Serileri. Nereden Başlamalı?

DC çizgi romanları okumaya başlamak isteyenlere beğendiğiniz karakter/ler için nereden veya hangi seriden başlamalarını önerirsiniz?

Bu başlık bunun için olsun.

Ben tüm serilere reboot atılmasını fırsat bilip New 52 ile başlamıştım ama 9 sene olmuş. Artık önerilecek başlangıç noktası olmayı geçmiş. :slight_smile:

1 Beğeni

DC’ nin Rebirth diye serisi var diye biliyorum ve Flash Rebirth’ ten başlamak istiyorum ya da Flash’ ın son dönem hangi başlangıcı varsa ondan. :slight_smile:

Wonder Woman New 52 ve Batman New 52 iyi seriler. Başlangıç için ideal. Tavsiye ederim. Yalnız Wonder Woman N52 serisi nedense Türkçe’ye çevirilmedi.

1 Beğeni

Justice - Adalet ve Kingdom Come gibi tek ciltli ve bunlara benzer çizimleri olan başka çizgi romanlar var mı?

Batman: Arkham Tımarhanesi.

1 Beğeni

İkisi de Alex Ross’un çizdiği eserler. Türkçe olarak Alex Ross’un çizdiği bir de Marvels-Mucizeler var.

1 Beğeni

Dc için en iyi başlangıç noktası Injustice bence. Her şey kendi evreninde olup bitiyor. Ana evrene dair temel bilgilerle çok rahat okunabilir. Dc graphic novel formatını da seven bi yayınevi. Bu formatta bi sürü Batman kitabı var piyasada. First Year, Hush, Killing Joke ilk aklıma gelenleri. Ama dediğim gibi bu bağlamda Injustice şiddetle önerilir.

2 Beğeni

İnjustice en son kaçıncı cilt çıktı? 4. Ciltten sonra takip edemedim.

Injustice’de ciltler 1,2,3 gibi gitmiyor. Hikayedeki her bir yıl iki ciltte anlatılıyor, sadece beşinci yıl üç cilt. Ondan sonra Ground Zero var. İki cilt de o. Bunların hepsini bastılar.

Şimdi Injustice 2’yi basıyorlar. O da altı ciltmiş ama şimdili ilk cildi basıldı sadece. Devamı gelir diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Benim görüşüm, İnjustice serisi DCye biraz daha alıştıktan (?) sonra okunmalı. Karakterleri tanıma açısından, evrenin ana evrenden çok farklı olmasından dolayı başta okunmaması gerek bence :slight_smile:

Zaten paralel bir evrende geçtiği için öneriyorum. Karakterleri ve neler yapabildiklerini falan öğreniyorsun ama hikayeyi anlamak için dört beş tane eventte ne olduğunu bilmene gerek olmuyor.

1 Beğeni

İşte ben de farklı bir evren ve karakterlerin farklı bir orjine sahip olmasından dolayı başlangıçta önermedim :slight_smile:

O kadar farklı değil ama, alternatif bir Dc evreni. Kaldı ki alternatif evren fikri, zaten DC’nin popüler yaptığı bi fikir. Bu serinin Earth 0’da geçmediğini bilerek okuduğunuz sürece çok sıkıntı yok. Zaten karakter orijinleri gibi şeyler bile 4-5 senede bir sıfırlanıyor :sweat_smile:

1 Beğeni

Eh peki madem :sweat_smile:

Tam benim aradığım gibi bir liste olmuş.

5 Beğeni