Defineci Adem Bey

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Defineci Adem Bey – Aylık Öykü Seçkisi

image

Adem Bey otuz senelik memurluk hayatına son verdikten sonraki ilk altı ayını evlendikleri günden beri hiç değiştirmedikleri koltuğun üzerinde sabahtan akşama kadar kanal değiştirerek geçirdi. Sonunda bir miktar izlediği belgesellerin etkisi, bir miktar torunu Ahmet’e anlatabileceği hiçbir hikâye bulamaması ama en çok da tüm gün başının etini yiyen karısının etkisi ile otuz sene ve altı… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Defineciliğin ülkemizde bu kadar yaygın olması, bizim neslimize kadar hatırlanıyor olması (hatta devam ettirilmesi) çok ilginç geliyor bana. Aslında toplumsal olarak topraklarımızın tarihsel açıdan ne kadar zengin olduğu üzerinde anlaşmışız. Ancak bunu bir türlü pratiğe dökememişiz. Define mantığındaki gibi. Topraklarımızda bir şeyler var; buna inancımız tam ama bunların hepsinin üzeri örtülmüş ve nerede saklandığını bir türlü bulamıyoruz. Tabi bu üzeri örtülülük zihinsel bir şey; aslında her şey gün gibi ortada. Bir yandan da Anadolu’nun her yeri define bulup zengin olduğuna inanılan insanlarla dolu. Neyse işte, böyle şeyler geldi aklıma hikayeyi okuyunca :smiley:

Bir de bir tarihçi takıntısı: Aile eşrafı tamlamasını bilerek mi kullandınız. Normalde aile efradı (aile fertleri) olur, ama bu hali de ailenin en şereflileri anlamına geliyor.

Merhaba, “ailenin sözü geçenleri demek istedim” desem kurtarırım sanki ama aslında baya hata olmuş benimki😃

Okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım beğenmişsinizdir.

Merhaba,

Elinize sağlık, çok beğendim ve okurken çok eğlendim.
Özellikle aile arası ilişkileri ne güzel anlatmışsınız :slight_smile:

Tebrikler
Müge

Çok sevindim beğenmenize :slight_smile: çok teşekkür ederim