Serinin ilk 4 kitabı elinizde yoksa Nadir’de 200 tl (Bence fiyat yine biraz fazla) olarak var ama sadece Gümüşdiken eksikse sahaflardan belki daha makul fiyata bulunabilir.
Ana seriyle alakalı olmadığı doğru ama İmparatorluk serisinin, çevrilmiş seriler arasında en iyi olduğunu düşünüyorum.Bu yüzden uygun fiyatla ilk kitap bulunabiliyorsa veya internete düşerse bence okunmalı.
Bilim kurgu olarak Isaac Asimov - “Vakıf” ve “Robot” serilerini öneririm.
İmparatorluk serisi haricinde Gece Şahinlerinin Uçuşu kitabına kadar tüm seriyi internetten yasadışı yollarla indirebildim.
Aman hocam böyle sağda solda söylemeyin, birazdan “FBI open the door” olmasın.
şimdi okudum çok saçma bir şekilde girmişim zaten 
Gözüme ilişmedi ama yazan olmuş ise tekrar için özür dilerim.
GRRM’in Buz ve Ateşin Şarkısı kitabı LOTR sonrası muhakkak okunması gereken bir kitap serisi diye düşünüyorum. Adamın genel tarzın dışında bir anlatımı olduğu gibi seni şaşırtıp duruyor, kuram kasmaktan prof. olacam bu gidişle. LOTR hayranı olarak Tolkien’in hayal dünyasının hayranıyım ama GRRM’in kurgu tekniğine ayrı bir hayranım. Bu ikisi benim üstadım resmen.
Ben genç kızların ve genç erkeklerin Wattpad okumasını anlıyorum. Çağın getirdiği bir durum. Tamam, içerikler insanı hayattan soğutur, camdan atlamasına vesile olur ama bir nesle kitap okumayı öğretti. En azından alışkanlık edindiler. Bir noktada Kürk Mantolu Madonna durağına gelip buradan da oturaklı kitaplara geçeceklerini düşünüyorum. Genç olanları anlıyorum ama anlamadıklarım otuz yaş üstü olup ayıla bayıla wattpad kitabı okuyanlar. Gerçekten bayılıyorlar mı yoksa kitaplar hediye geldi diye mi böyle yapıyorlar? Nasıl bir hırs ya da para ya da hediye böyle kitapları övmeye izin verebilir? Herkes böyle demiyorum elbette. İçlerinde olan var, olmayan var ama benim anlam veremediğim kesim olanlar. Belli bir yaşa gelmiş olanların biraz daha objektif ve yol gösterici olmalarını dilerdim. Her kitap kusursuz mükemmelikte olamaz. Sanırım yayınevleri hediye sistemi objektifliği zedeliyor.
Böyle kitapları okumayı öğrenseler ne olur diye düşünmekten kendimi alamıyorum ama tabii insanların okumaları iyi bir şeydir diye düşünüyorum.
Yaş ortalamalarına baktığımız zaman 12-16 yaş aralığındaki kızlardan oluştuğu görülüyor okuyucularının. Çünkü o kitaplarda yakışıklı vampirler falan var. ‘‘Kadınlar ne ister?’’ konusunda doktora yapmış, her zaman sevgililerine iyi davranan kurt adamlar falan var. Gerçek hayattaki kumarbaz koca, alkolik baba, dayakçı koca falan yok.
Bunları okuyup okuyup ‘‘Ben fantastik eserleri okuyorum’’ havalarına giren insanlar falan da var
Hani kızdığımız yorum olarak ‘‘Bir LOTR değil’’ kalıbı var ya bunlar aynısını Karantina serisi için yapıyorlar.
Önemli olan okuma alışkanlığı edinmeleri. Çoğu insan kitap okumayı aşağılıyor. Boş bir eylem olarak görüyor ve alay ediyor. En azından yeni nesil böyle akıl sır ermeyecek kitapları okuyarak okuma eylemine alışıyorlar. Bu gelecekte önemli bir nokta olacak. Büyüdüklerinde bu kitaplardan muhtemelen utanacaklardır zaten. 
Diğer açıdan kumarbaz koca, alkolik baba gibi kavramlar 13 yaş civarı kızlar için çok gerçekdışı geliyor olabilir. Ayrıca böyle şeylere maruz kalan insanlar da böyle kitaplardan kaçınma eğiliminde olabilirler. Zaten sıkıntı içindeki bir insanın bir de kitapta boğulmak pek istemez. Tercihler çok değişken olabilir. 
Bu şekilde kitaplar yazılmaya devam ettikçe bunlardan vazgeçip utanmaları, ‘‘Ya ben ne okuyormuşum’’ deyip Platon, Montaigne, Nietzsche, Freud okumaya başlamaları bana ütopik geliyor.
Sevenler, beğenenler olabilir ama Karantina, 3391 kilometre gibi kitapların bir edebi değeri yok, tema ve konu çok boş ve okunmaya değmeyecek kitaplar gibi geliyor bana.
Keskin bir dönüşüm yaşayanları biliyorum. Gördüm ve gözlemledim. Ben değiştiklerini görebildiğim için bana ütopik gelmiyor. 
Değer kişiden kişiye değişir. Ben lisede zorla klasikleri okuttukları için nefret etmiştim mesela. Hala da sevmiyorum. Uzunca bir süre tüm kitapları klasikler kadar dayfalarca betimlemeler yapan, yaşadığı acıyı, sevinci neyse işte sayfalarca anlatan kitaplar okumamak için okumayı bile bıraktım. Şimdi bakıyorsun ağzımda salyalarla kralkatili güncesi okuyorum.
Bence okusunlar, sadece okuma hızlarını bile artırsa yeter. Eninde sonunda beğendikleri şeyler değişiyor. Sonuçta ergenlik geçiriyorlar. İstekleri değişiyor.
Ben de 16 yaşına kadar fantastik-bilim kurgu okuyanlara kızardım mesela. Gerçek değil, vakit kaybı derdim. Dünya kasikleri, türk klasikleri okurdum. Şimdi tam tersini düşünüyorum mesela. Fantastik kitaplar en iyi kitap okunanilecek. Fikirler değişiyor.
Bence ınsanın içinde olacak bir şey. Ergenlikte okuyup ilerisinde bundan utanan olduğu kadar tam tersi 35-40 yaşına gelmiş bunlara ölen biten insanlar da var. Ki baktığın zaman o kişiler için bu sadece kitap değil dizi ve film içinde geçerli oluyor. Bakıyorsun izlediği diziye filme okuduğu kitaptan bi’ farkı yok.
Aslında zevkler ve renklerin tartışılmadığını forumdaki konularda birçok kez gördük. Bunları okuyup zevk alan insanlar olabilir, seven, beğenen, bağlı olan insanlar olabilir ancak değinmek istediğim nokta şu; Karantina gibi kitapları okuyanlar bunun üzerine bir kitap olmadığı, daha iyi bir fantastik eser yazılamayacağı yönünde düşünmeleri ve bu kitaplar konusunda aşırı fanatizm göstermeleri.
Size hitap etmediğini düşündüğünüz kitaplar başlığı içerisinde yazılanları hayretlerle okudum mesela. Ancak olabilir, insanlar beğenmemiş olabilirler. Kör fanatizm yapmak yerine saygı duyduk.
Örnek veriyorum Yüzüklerin Efendisi serisi bugün en iyi fantastik seri kabul ediliyorken üzerine fantastik eser yazılamaz, yazılsa da bundan daha iyi olamaz deniyorken benim fikrim biraz değişik. Bence Kara Kule serisi Yüzüklerin Efendisi serisi ile yarışabilecek bir seri. En azından ben öyle düşünüyorum. Ama görünen köy kılavuz istemez diyerekten Karantina serisinin hiçbir seriyle ya da fantastik kitapla yarışamayacak kadar kötü olduğunu düşünmekteyim.