Delikanlı Fantastik Kitap Önerileri

Bu aralar fantastik okumaya niyetlendim. Youtube’da fantastik kitapları inceleyen birkaç video izledim ve okunacak doğru düzgün fantastik kitap veya kitap serisi kaldı mı merak etmeye başladım. Çünkü genelde yakışıklı kurt adamlar, cilveli vampirler, erkek arkadaş peşinde koşan cadılar, aşk yaşayan hortlaklar, aldatılan büyücüler gibi konular var gibi. Bana göre (kendi fikrimi söylüyorum, sevenler olabilir yanlış anlaşılmasın) saçma ve ergence konular işleniyor.

Twilight, Jeaniene Frost kitapları, Virginia Boecker-Cadı Avcısı ve bilumum böyle kitapları bir kenara bırakıp delikanlı fantastik kitaplar önerebilir misiniz?

Not: Yüzüklerin Efendisi, Sissoylu, Fırtınaışığı, The Walking Dead(sanırım o da fantastikti), Kara Kule gibi serileri okudum. Onların dışında seriler veya kitaplar olursa sevinirim.

3 Beğeni

Bulabildiklerim bunlar. Konularda gezersen eğer epey kitap bulabilirsin fantastik olarak. Çok fazla öneri var. :blush:

2 Beğeni

Aslında konuları geziyorum, bakıyorum ancak dediğim gibi sanki fantastik kitapların çoğu artık Twilight çakması gibi geliyor. Ergenler derken (ergenler kusura bakmasın pek sevemedim yakışıklı vampirleri, dünyalar güzeli kurt kadınları falan :smiley: ) son zamanlarda wattpad’de yayınlanan ve beğenilip basılan kitaplardan nefret etmeye başladım. Çevremde kim varsa bunları okumaya başladı. (Çevremi değiştirmeyi düşünüyorum :smiley: )

Okuduğum,(okumaya devam ettiğim) sevdiğim serilerden hemen aklıma gelenler.

  • The Witcher
  • Barut Büyücüsü
  • Kuzgunun Gölgesi
  • Elric

Bir bilen de bana Labirent Serisi için bilgi verebilir mi?

7 Beğeni

labirent serisi için aslında ilk kitabının çekildiği filmi seyredebilirsiniz.

4 Beğeni

Başlıkların çoğunda aslında güzel eserler var. Ergen kitap önerisi bu forumda pek rastlamadım.

Fablehaven (5 kitap)
Momo (tek)
Bitmeyecek Öykü (tek)
Özgürlük hapishanesi (tek ama baskı yok)
Yerdeniz Serisi (6 kitap)
Belgariad Serisi (5 kitap)
Malloryan Serisi (Belgariad’ın Devamı) (5 kitap)
Wardstone Günlükleri (15 kitap)
Diskdünya (41 kitap)
24 saat açık kitapçının sırrı (tek)
Fantastes (tek)
Kısa bir cehennem ziyareti (tek)(korku+fantastik)
Ejderha kitabı (tek)
Yanılsamalar Kenti (bilimkurgu+fantastik)

Aklıma gelenler bunlar.

13 Beğeni

Labirent serisini okumadım ve almadım da. Filmlerini izledim. Aslında konu çok hoş ama bir kısır döngü var. Bu kısır döngü yüzünden ana konu geri planda kalıyor. Filmlerden dolayı da olabilir bu izlenim. Ben sürekli her kitapta benzer döngü olunca daralıyorum. Konu olarak bir grup gencin tehlikeli, sürprizli, bulmacalı bir labirentle savaşlarını konu alıyor. Biraz Açlık Oyunları havası var.

4 Beğeni

İlahi Kentler de övülen serilerden.

4 Beğeni

Kitaplarını okumadım ancak 3 filmi de izledim. İlk film harici diğer filmleri beni pek sarmadı. İlk filmi bence çok çok iyi ancak @Agape’nin dediği gibi diğer filmlerde bir kısır döngüye giriyor. İlk filmini beğenip 2 ve 3. filmini çok sıkılarak izlediğim bir seriydi. Kitaplarını da denemek lazım aslında.

4 Beğeni

Benim kitaplarına karşı uzak mesafeli olmamın sebebi yazarın seriyi bitirmekte zorlandığı ile alakalı bir inceleme okumam. Şehir efsanesi mi değil mi bilmiyorum ama tekrarlayan konu ikinci ve üçüncü filmde bunaltıyor. Seriyi eşimle izlemiştik ve o bana nazaran daha çok beğendi. Ben üçüncüye kulak misafirliği yaparak dinleyerek seyrettim desem yeridir. :sweat_smile:

Ekleme: Bayan Peregrine’in tuhaf çocukları da var. Filmini izlemiştim ilk çıktığında. Tam olarak unutamadığımdan başlayamıyorum. :sweat_smile: @alper

2 Beğeni

Ben Bayan P. okudum, Yazar ne yazsa diyenler olduğu gibi ben de Bayan P’nin çevirmen Bayan A ne çevirse okurum diyorum :slight_smile:

Tüm önerileri inceledim, Labirent okuma hakkım saklı kalmak kaydıyla :slight_smile: Diskdünya okuyacağım. Deli Dolu dan fuarlara gitmek zorunda kalmadan yüzde 50 delilik bekliyorum. :slight_smile:

3 Beğeni

Kralkatili güncesi diyorum. Müthiş şiirsel dil ve gerçekten var olduğuna inanacağınız kadar detaykandırılmış bir fantastik dünya. Üçüncü kitap çıkmadı ama o zamana kadar ilk iki kitap defalarca okunabilecek kadar kaliteli ve her okuyuşta yeni keşfedilen detaylar.

4 Beğeni

Jasper Kent’in Danilov Beşlemesi’ni öneririm. Rusya tarihine çok güzel yedirilmiş bir vampir serisi. Ayrıca gayet serttir Twilight yüzünden önyargılı olmadan bir inceleyin bence.

Labirent serisinin ise ilk 3 kitabını okumuştum ve pek önermem :confused: fazla yavan bulmuştum sanırım.

4 Beğeni

Okuduğum ve tavsiye edebileceğim çok sevdiklerim;

Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi ( En iyi )
Zaman Çarkı Serisi ( En kapsamlı )
Parçalanmış İmparatorluk Serisi ( En sürükleyici )
Kral Katili Serisi ( En sevdiğim seri )

Okuma Listemde olanlar;

Goblin Kral ( Tek kitap )
Kül Dağındaki Kütüphane ( Tek kitap )
İblis Döngüsü Serisi
Centilmen Piç Serisi
Dune Serisi
Kuzgunun Gölgesi Serisi
Barut Büyücüsü
Perg Efsaneleri Serisi
Witcher Serisi
Mucizeler Kenti Serisi
Belgariad ve Malloryan Serisi
Drizzt Efsanesi ilk 3 kitap ( Anayurt, Sügün, Göç )

3 Beğeni

Kralktaili güncesi
Buz ve ateşin dünyası
Parçalanmış imparatorluk
Belgariad
Yerdeniz
Ejderha mızrağı
Kara elf
Gedik savaşları(e-pub okurum dersen)
Zaman çarkı
Elantris(brandon ilk fantastik kitabı sanırım mutlaka okumalısın)

1 Beğeni

Ben de Wardstone Günlükleri’ni öneriyorum, delikanlıdır ama biraz toy :smiley:

1 Beğeni

Delikanlı olsun da gerisi önemli değil hocam :smiley: Her yerde ergen kızlara hitap eden, adına fantastik dedikleri eserleri gördükten sonra insan delikanlı eserler aramaya başlıyor. Hatta Harry Potter bile okuyamadım ben, sıkmaya başladı ve çocuksu buldum. Ondan daha beteri de işte bu ergen kızlara hitap eden, yakışıklı vampirler, trip atan cadılar falan olan kitaplar.

1 Beğeni

Karantina serisini okumanızı tavsiye ediyorum bir de, benim için Yüzüklerin Efendisi’nden sonra gelir :rofl:

2 Beğeni

Aman diyorum hocam :smiley: Her yerde Karantina, 3391 kilometre miydi neydi, İlluminae, Twilight gibi daha çok 12-13 yaşındaki kızlara hitap eden kitaplara baktıkça elimdeki bütün kitapları yakmayı düşünüyorum :smiley: (Bunları okuyanlar kusura bakmasın, hani belki fantastik okudum diye düşünüp övünüyorlardır ama :smiley: )

3 Beğeni

Teessüf ederim :rofl: Böyle bir başyapıt… :rofl:

1 Beğeni