Deniz Kızı Gördüm Ben

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Deniz Kızı Gördüm Ben – Aylık Öykü Seçkisi

image

– Hoş geldiniz efendim! Kusura bakmayın ortalık dağınık, malum 5 yıl oldu eşim, çocuklarım… Bir başıma yaşıyorum ve bu aralar kalkıp su içmeye bile mecalim yok. – Evet, efendim söylediler. Gazeteciymişsiniz, yoldan geçerken duymuş merak etmişsiniz. – Evet, efendim doğrudur. Gördüm, şu an sizi gördüğüm gibi gördüm. – Nasıl mı tepki verdim? Şey efendim, nasıl… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhaba,

Kısa, tatlı bir öykü. Cümlelerinizi çok beğendim. Monolog şeklindeki bu yazı bana Stephen King’in Dolores Claiborne kitabını hatırlattı, orada da konuşan yalnızca Dolores’ti ve polisin sorduklarını biz tahmin ediyorduk.

Elinize sağlık.

Karşı tarafın ne sorduğunu tahmin üzerine kurulmuş hoş bir öyküydü. Bu açıdan bakınca okuyucuya geniş bir alan bırakılıyor. Aslında biraz daha uzatılıp gizem kısmı daha fazla doldurulabilirdi gibi gelse de bu sonuç olarak yazarın takdiridir. Kaleminiz daim olsun. Selamlar.

1 Beğeni

Selamlar. …
Kahramanın ölüm döşeğinde bir adam olması okuduğumuz öykünün gerçeküstü bir eser olduğunu hissettirse de gerçeklikten de koparmıyor okuyucuyu bazı cümleler. Eşinin kendisini terk etmesini güzel bir nedene bağlayan bir adamı dinler gibi okudum. Okuyucuya çok alan bırakılmış bir öykü. Sevdim. Kaleminiz daim olsun