Denizde Yaşayan Gırnata Canavarı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/denizde-yasayan-girnata-canavari/

image

İstanbul’da yaşamanın en güzel yanının karne alıp Küçükkuyu’ya gitmek olduğu yıllardı. Her zaman Çanakkale üzerinden gidilen yolu tercih ederdik. Annem, Tekirdağ ile birlikte yolun başlamış sayılabileceğini öğütlemişti. Ardından Malkara, Keşan ve Gelibolu sonrası Ecabat’tan vapura binip karşıya geçiş ile birlikte iki saatlik bir yolun sonunda Küçükkuyu’ya ulaşırdık. Bol zeytinlik ve soğuk denizi ile birlikte tüm… (DEVAMI…)

3 Beğeni

Merhaba,

Seçkiye hoşgeldin diyorum öncelikle. :slight_smile:

Samimi ve akıcı bir öykü yazmışsın. Nostaljik simgeler barındırıyordu içinde. Şule için çok üzüldüm. O hüznü bana hissettirdin en azından. Bu önemli bir etki bence.

Geneliyle derli toplu bir metin ve güzel bir kurgu oluşturmuşsun, eline sağlık. :+1:

Sadece Şule’nin direk karakterimizi bırakıp gitmesi bana biraz yarım kalmış hissi verdi. Bu belki benimle alakalıdır. Çünkü, en nihayetinde böyle bir geçmişten haberi yok çocukcağızın. En azından tekrar bir araya gelebildikleri ya da bir diyalog sahnesinin geçtiği küçük bir kısım eklenebilirdi diye düşünüyorum. Bu tabi tamamen benim kişisel fikrim.

Seçki yolculuğun daim olsun dostum, tekrar hoşgeldin. :call_me_hand:

1 Beğeni

Merhaba @UlianaHippogrief ,

Bu benim yazdığım bir öyküye aldığım ilk yorum oldu. :slight_smile:

Umuyorum gelecek öykülerimde eksik kaldığım tüm noktaları da doldurabilirim.

Güzel yorumun için gerçekten çok teşekkür ederim,

1 Beğeni

Merhaba @Kems,

Öykü son derece samimi ve gerçekçiydi. Sıcak olduğu kadar soğuk bir finalle de bitti. Öykünün anı kısmında bir sorun yok. Bunun kurgu olduğunu düşünüyorum dolayısıyla bu kadar gerçekçi bir anı tasarlamak da bir artı.

Yazım konusunda ise hafif bir koşma hissettim. Net ve kısa cümleler, sıralanmış bir olay anlatımı vardı. Gerçi anı yazıldığı düşünülünce, bir durum öyküsü kadar edebi anlamda süslenmesi de normal olmazdı. Gayet güzel ama bir tık daha öyküye yaklaşsa daha iyi olur kanımca.

Elinize sağlık.
Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle…

1 Beğeni

Merhaba @MuratBarisSari,

Öncelikle ayırdığın vakit ile birlikte güzel yorumuna çok teşekkür ederim.

Fark ettiğin gibi öykü tümüyle kurguydu, yalnızca bildiğim bir coğrafyada geçiyordu.

Belirtmiş olduğun koşma hissini bir ayın sonunda okuduğumda artık ben de fark ediyorum, özellikle son kısmında öykü bunu hissettiriyor. :smiley:

Umuyorum ki bir sonraki seçkide daha iyisini yapabilirim.

Gelecek seçkilerde görüşmek dileğiyle.

1 Beğeni

Merhabalar.
Seçkiye hoş geldiniz.

İlk bölüm -çocukluk- daha iyi daha bize geçecek şekilde samimi yazılmış. Akışı geçişleri güzel. (ufak bir koşma hissi var evet ama gözardı edilebilir.)

Karakterin büyümesi sonrası bölüm gerçek bir koşma içinde. Çok çabuk ve samimiyetsiz finale bağlandı. Ama hikayeniz ve anlatım tarzınız güzel. Gereken yerlerde yavaşlama olursa çok daha iyi olur. Elinize sağlık.