Muayene ve bekleme salonlarında yeri dolmaz bir kayıp . Şaka bir yana ülkede düzenli ve dolu dolu yayınlanan nadir yayınlardan olduğu için üzücü olmuş, 10-12 sene önce çok okurdum ben de.
Bunca yıldır iyi bir karına çalıştıklarını çok düşünmesem de yakın zamanda disney plus ın girişi ile belki daha büyük ölçekte bir düzenlemeye falan gidiyor olabilirler bizim ülke içi. Nat geo ların ana sahibi disneydi diye hatırlıyorum.
İlk aldığım dergi Winx’in 2. sayısıydı. Benim için o kadar özel ve önemliydi ki 30 defa okumuştum, tüm resimlerini en ince ayrıntısına kadar incelemiştim ve hatırladığım kadarıyla içerik açısından çok dolu bir dergiydi. Büyüyüp ergen olduğumda birkaç heygirl dergisi almıştım. Lisedeyken de bilim teknik üyeliğim vardı ama giderek dergilere ilgim azalmıştı. Zaten abonelik usulünden ziyade rastgele markette gezerken dikkatini çekip almayı daha heyecan verici buluyorum.
Bugün de, o heyecanı yaşayayım tekrar diye birkaç market gezdim. İlgimi çok çok çeken bir şey bulamadım. Aslında buldum da hayatımın şu zamanı için almam mantıksızdı. Neyse bu dergiyi gördüm hakkında hiçbir fikrim yok ama önünde arkasında yazanlar hoşuma gitti, sosyolojik bir dergidir diye aldım çok düşünmedim (30tl)
Eve gelince açtım baktım da… ee… şey… çok benlik değilmiş Biraz muhafazakar, islami dergiymiş. Yine de ilgi alanına giren varsa güzel bir sayı gibi 100. sayısıymış. İçinden de çuk güzel bir Magritte eseri çıktı. Yine biraz okuduktan sonra güncellerim mesajı.