Kitabın içinde oluşturduğu müziği dinlemek daha hoş geliyor bana da…
Teşekkürümün kabulü adına bir parça ithaf edeyim: Midlake - Core Of Nature (Midlake - Core Of Nature - YouTube)
öhm deneme 2
Öncelikle bende kitap okurken müzik dinleyemem. Özellikle fantastik edebiyat türünde içine çeken bir kitap ise hikayenin içine girmeni engelliyor. Lakin ders çalışırken ve boşta iken dinlemeyi çok severim. Mesela bu;
Çok uzaklara götürüyor beni. Anlatılmaz, yaşanır cinsinden.
Bende aynı şekilde düşünüyorum, kitabın müziğini dinamize eden içinde oluşturduğu ahenk…
Ben ders çalışırken nedense enstrümantal müzik yerine baya baya hareketli sayılacak olan müzikler dinliyorum
WOW! Denemenin bizi bu öneriyle buluşturması için teşekkür ederim
Ben de kitap okurken müzik dinleyemeyenlerdenim. Çok isterdim ama dikkatimi dağıtıyor maalesef. Ancak şöyle ilginç bir durum var: Korona öncesi okula gidip gelirken metroda kitabı müzik dinleyerek okurdum ve dikkatim hiç dağılmazdı. Onda da genelde sözsüz dinlerim zaten. Türe göre başka kitaplar için bile LOTR, HP ve GoT yapımlarının müziklerinden tercih ediyordum o an ilk aklıma gelenler bunlar olduğu için. Metronun kargaşasındansa müzik daha iyi geliyor tabii ki ama evde sessizken müzik tercih etmem.
Geri kalan vakitlerde de senfonik metal beni gerçekten alıp götürür. Epica, Nightwish ve ayrı albüm çıkaran Tarja Turunen özellikle.
Epica - Chasing the Dragon mükemmel bir şarkıdır mesela.
Bu başlığı görünce ergenliğim de aklima geldi. O zamanlar da sinirli olduğumda sakinleşmek için brutal metal yapan Arch Enemy dinlerdim. Özellikle Apocalypse parçasını. Artık tamamen brutal vokal olan şarkıları dinleyemesem de şarkı aralarında brutal vokal severim hala.
Bir kere bile olsun şu playliste bi şans verin. Özellikle kalabalık bir ortamda kitap okurken açın bunu. Aşırı güzel oluyor. Uzun zamandır kullanıyorum.