Doğan Kitap Kağıt Kalitesi

Merhaba arkadaşlar. Hepinizin fark ettiği gibi Doğan Kitap bazı kitaplarında daha ince bir kağıt kullanıyor. (Çok eski basımlarda Can yayınlarında birkaç kitapta da aynı durum var) Düşük kalite bir kağıt gibi. Daha ince, şeffaf gibi falan böyle. Birkaç örnek verecek olursak,

Zülfü Livaneli - Konstantiniyye Oteli
Haruki Murakami - 1Q84
Haruki Murakami - İmkansızın Şarkısı

hatta İmkansızın Şarkısı’nda belli bir sayfaya kadar farklı bir renk tonu, ordan sonra farklı bir renk tonu dikkatimi çekti.

Yayınevinden bir çalışan, çok basılacak kitaplarda bu yönteme gittiklerini söylemişti. Maliyeti düşürmekle ilgili bir şeyler anlatmıştı ama üstünden çok zaman geçtiği için hatırlamıyorum detayını. Sizin bilginiz varsa paylaşmak ister misiniz?

Bana gelecek olursak tuhaftır, herkesin rahatsız olduğu bu durumdan ben asla rahatsız olmuyorum. Hatta özellikle o tarz kitapları alma isteği duyuyorum. Hoşuma gidiyor nedense. Daha dolu dolu geliyor sanki kitap. Çok daha fazla sayfaya sahip ya görünenden. O yüzden sanırım. Okurken sayfaların narin olması da kitaba dikkat etmemi sağlıyor o da hoşuma gidiyor. Ben biraz garibim kabul etmeliyim…

Doğan Kitap’ın kurnazlığıydı. Lontano’yu aldığımda ilk çıktığı zaman, şimdikine yakındı fiyatı. Kağıt kalitesi berbat fiyat aynı. Maliyet düşüyorsa fiyat da düşmeliydi. Nedenini bilmiyorum belki tepki aldığı için normale döndüler. İki tane Grange var elimde o kağıttan değiştirmeyi düşünüyorum. Sizin bakış açınız da farklı. Saygı duyarım.

3 Beğeni

Evet bende Lontano’yu aldığımda kağıt kalitesi eskiden lokantalarda su bardaklarının içine peçete niyetine koydukları kırmızı kağıtlar gibiydi.

indir

5 Beğeni

Benim bildiğim, bir baskıda belli adedi geçen kitaplarda bu yola başvurdukları.

Okumamıştım, konu ilgimi çekti… Bir arkadaşımdan Lontano’yu alıp baktım baktım ve şu yorumu bırakıp kaçtım:

"Baba, adamlar nasıl bir teknolojik kağıda yazdılarsa, okuduğun sayfayı çevirmeden sonraki üç sayfayı da okuyabiliyorsun!"

8 Beğeni

Bendeki Murakami kitaplarından birinin de sayfaları baklava hamuru gibiydi. Arka sayfayla beraber okuyordum. Kitabın sayfa sayısını bilerek almıştım ama alır almaz bakma zorunluluğu hissettim. Aynı yaprak sayısında bir başka kitabın yanında hint fakiri gibi duruyordu. Sayfaları da çevirirken hep yırtılacakmış hissi veriyordu. Parmağım azıcık terlesin sayfada inanılmaz deformasyona sebebiyet veriyordu. Bayağı kötü bir kağıt kalitesi, kitapları da bir o kadar pahalı. Grange kitaplarını ikinci el aldığımdan bu kağıtlarla hiç okumadım, okumak da nasip olmasın.

demek bir benim hoşuma gidiyor :slight_smile: ben de okumasını sevmiyorum zaten zorluyor gerçekten ama kağıt çeşitlerine zaafımdan mıdır nedir, farklı geliyor. Teksir kağıdını da severim hem.

1 Beğeni

Doğan Kitaptan nefret ediyorum. 100 sayfalık kitabı 30-35 liraya satıyorlar.

3 Beğeni

İmge kitap, İletişim ve Pegasus da fiyatlarıyla nefret edilen yayınevi listesinde ilk 5’e girer…

2 Beğeni

+Altın kitaplar. Forumda yayınevlerinin artılarını eksilerini paylaştığımız bir konu başlığı açmalıyız bence.

2 Beğeni

Ben de yayınevini çok çok sevmesem de çok iyi kitapları, yazarları bünyelerinde barındırıyorlar. Bu yüzden bazen insan mecbur kalıyor

1 Beğeni


İnsan metrodan çıkınca, bazı wattpad tarzı kitaplar görmektense, Murakami görünce seviniyor. Ben kağıt kalitesine alıştım artık, benim için pek de sorun olmuyor.

3 Beğeni

Yani mesela :slight_smile:

Kilise çanının müslüman ülkede ne işi var diye billboard’a saldıran olmadı mı hâlâ.

7 Beğeni

o Adile Naşit çanı falan deriz. Bir şekilde ikna ederiz artık.

3 Beğeni

Dexpub ve Dogan egmont yayınevlerinden alıyorum sadece ve kaliteleri berbat geliyor bana. Misal Rick Riordan’ın kitapları. Kağıtları çok kötü. 600 sayfalık kitap 300 sayfa gibi görünüyor ve internette indirimle 30 liraya alabiliyoruz. Sırf yayınevi yüzünden yıllardır Olimpos Kahramanları’nın son iki kitabını alıp okumadım. Gönlüm o kadar kalitesiz baskılara para vermeye el vermiyoru çünkü. Calamity’i bile almadım.

1 Beğeni