Don Quijote İçin Hangi Çeviri?

Herkese merhabalar Don Quijote kitabını alacağım fakat Alfa yayınları ve YKY arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz.

1 Beğeni

Merhaba arslanrecep,
Biliyorum, yaptığım uygulamayı herkese tavsiye edemem ama, ben de kararsızlığım sonucunda şunu yapmakta buldum çareyi:
Her iki çeviririyi de, Roza Hakmen(YKY kutulu) ve Banu Karakaş(Alfa-ciltli) satın aldım ve gördüm ki bu iki edisyonu ele alıp sayfa sayfa okumak, farklı zevkler, tatlar veriyor ve güzel etkiler bırakıyor. Sırayla, YKY’den okuduğum bölümün aynısını açıp illüstrasyonlarına baka baka Alfa’dan da okuyorum. İkisinin de altını çiziyorum. Bundan gayet de memnunum:


4 Beğeni

Çok teşekkür ederim, yorum ve fotoğraflarınız için tercihimi Alfa’nın çevirisinden yana kullandım ciltli olması ve indirimle birlikte 100 TL gibi bir fiyata gelmesi etkili oldu. Bakalım okumaya ne zaman sıra gelecek o kadar çok kitap var ki sırada, bir yerden sonra okuduklarım aldıklarımın çok gerisinde kaldı :slight_smile:

1 Beğeni

Hayırlı olsun recepaslan, hakikaten çok güzel bir eserdir Don Quijote, alfa da pişman etmeyecektir seni.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim. :pray:

1 Beğeni

Sonunda kavuştuk bakalım ne zaman niyetleneceğim okumaya :slight_smile:
İdefix’ten yanında başka kitaplarla sipariş vermiştim fakat sadece bu kitapta sırt kısmında ve iç sayfasında yırtık olan yerler vardı iade ettim ve yenisini sapasağlam ve tertemiz bir şekilde gönderdiler. İlk gönderdiklerinde patpat poşete sarıp kargo poşetiyle göndermişlerdi bu kez iyice sarıp sarmalayıp kutuya koymuşlar açıkcası para iadesi yaparlar diyordum fakat yenisini göndererek kalbimi fethettiler :slight_smile:

3 Beğeni

Bu tesadüf olamaz, idefix’ten yaptığım her alışveriş sorunlu olmuştur, mutlaka gönderdikleri kitaplardan birisi defoludur ya da bir şekilde yıpranmış olan kitap yollanır. Hemen her alışverişimde bu sorunu yaşatmıştır bana. Sanırım şanslarını deniyorlar. İyi yapmışsın yenisiyle değiştirmeye…
Kitap çok güzel görünüyor ki zaten çok güzel bir edisyondur bu. ALFA güzel bir iş çıkarmış. Sana da tadını çıkarmak kalıyor. Bu arada, sana küçük bir tavsiyem olabilir. Kitabın başlarında Kral Arthur efsanelerine ve yuvarlak masa şövalyelerinden çokça bahsediliyor, (hatta Don Quijote bu konuda Sanço Panza’yı bilgi eksikliğinden dolayı azarlıyor🤭) öncelikle bu konu hakkında bir ön bilgi edinmen iyi olacaktir. Çok güzel bir roman, hayırlı uğurlu olsun arslanrecep.

Çok teşekkür ederim, daha önceki bir kaç siparişimde de ufak tefek sorunlu kitaplar oldu ama fazla göze batan şeyler olmadığı için önemsememiştim ama bu önemliydi benim için :slight_smile: Tavsiyenizi dikkate alacağım mutlaka :pray:

1 Beğeni