Dört Ağaç

Okuyup eleştirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

kahen kayanın tepesine çıktı. güneş batarken parıltısı kırılıyordu. ağaçlar koyulaşıyordu.

kahen tuttuğu kılıcı havaya attı, çevik bir hamleyle yakalayıp tam tur çevirdi. sonra kılıcın sırtına baktı; yansıması keyifliydi.

dağ keçisini andıran bir edayla dağın çıkıntılarından birine atladı. sonra ötekine. bir orada, bir burada. nihayetinde çıplak ayaklarının üzerinde yere bastı.

etrafına bakındı: dört ağaç. çapraz hizada dizilmişti. kahen üç adım atıp ağaçların hizasını ortaladı. emin olmak için mesafeyi bir daha süzdü. makul, diye düşündü. kılıcını havaya kaldırdı: klnate sonna toren. rüzgar hafifçe saçlarını okşuyordu. gölgeler usulca çekiliyordu. kuşlar ötüyordu. her şey yaşamın olağan akışından ibaretti. kahen kaşlarını çattı. yanlış olan ne? kılıcı havaya savurdu.

vaska ronna itha?

arzu ettiği gibi: dört ağaca yıldırım düştü; çatırdayıp patladılar, kömür misali karardılar. köklerinden şimşekler fırladı, toprağın üzerinde dans ederek ilerledi. ardından şimşekler kahen’i sarmaladı, acı bir sesle çığırdı. irisleri mavi bir parıltıyla doldu. kılıcının ucunda kara bir leke belirdi; göğe uzanıp bulutları deldi.

gök çığlıklarla inledi. kahen’in canhıraş sesleri şiddetlendi. ayakları yerden kesilmişti. ruhu çekiliyordu sanki. kılıcını indirmek istedi fakat kılıç kıpırdamıyordu, elini kurtaramıyordu.

sonra bulutlar dağıldı. kılıcın ucundaki kara leke saçılıp gökyüzüne çekildi. kahen yere serildi. gözleri kapalıydı. dört kara ağacın ortasında yatıyordu.

2 Beğeni

Elinize sağlık.

Roger Zelazny geldi aklıma. Sanki onun kitaplarından bir paragraf okuyormuşum gibi hissettim.
Bu iyi bir şey mi? Pek de Zelazny sevmememe rağmen iyi bir şey bence.

1 Beğeni

Teşekkürler.

Sanırım prose kaynaklı olabilir. Zelazny sevdiğim için iyi algıladım. Sevmesem de çıkarım için yorumu iyi yöne çekerdim…

1 Beğeni

Bende sizin gibi yazımı, daha doğrusu bi fikrimi paylaşmak istiyorum ama konu yani gönderi oluşturamıyorum yardımcı olabilir misiniz lütfen?

Eğer ki yazınız fantastik temalı bir hikaye ise Kurgu İskelesi başlığına tıklayıp yeni konu oluşturarak paylaşabilirsiniz. Farklı bir şey paylaşacaksanız tüm kategori sekmesinden paylaşmak istediğiniz başlığı bulabilirsiniz. Başlıkların altında açıklaması oluyor zaten.