Dost Kitabevi Kültür Kitaplığı

1. kitap daha çıkmadığı için listede boş bırakılmıştır.
  • 187

Metafizik

Kültür Kitaplığı 187 - Stephen Mumford

• 188

Rousseau

Kültür Kitaplığı 188 - Robert Wokler

2 Beğeni

Dostlarım :grin:

Okuyucusunun az olduğu bariz olan konularda bile cesurca yayınlar yapabilen Dost Kitabevi sevgi, saygı ve ilgiyi hakediyor bence. Üstelik, Ankara’yı, sadece İstanbul’a dönüşü güzel olan bir şehir olmaktan da kurtarıyor (Anıtkabir ve Kuğulu Parkı bir kenara koyuyorum)

İlgimi çeken konularda ne varsa almakla birlikte, baskısı olmayan, nadire düşen kitaplarını da alıp kenara koyarım. Ve muhabbet ettiğim pek çok kitapçı ve sahaf da eğer bir yayınevinin kitaplarını toplamaya niyetlenecek olsalar ilk akıllarına gelecek yayınevinin Dost olduğunu söylüyorlar :grin:

Ben tabii Kültür Kitaplığına henüz girişmeye cesaret edemedim ama diğer tarafı gün geçtikçe büyütüyorum, herkese de öneririm, ufuk açıcıdır…

12 Beğeni

Gittiğim ilk kitap fuarında bir kaç kitap almıştım bu seriden bir türlü devamını getiremedim. Şimdi listeye baktım da tamamlamak zor, hatta neredeyse imkansıza dönmüş. Bir de bu serinin boyunu sevmedim, sevemedim. Cep boy desen değil, mini kitap desen değil kendine has bir boydalar.

Seride 69 kitap sayısına ulaştım. 182 numara hangi kitap acaba? Aylardır onu bekliyorum…

1 Beğeni

2 Beğeni

Uzun süredir yeni kitap çıkmıyordu. 2 yeni kitap geldi.

1 Beğeni

191 “Büyük Patlama” geçen ay çıkmış.

Bu ay da 192. kitap olarak “Altın Oran” çıkmış.

Sanatçılar ve şairler tarafından sıkça kullanılan gizemli bir ifade ve gerçek bir aritmetik nicelik olan altın oran, bazılarının inandığı gibi bilginin anahtarını mı taşıyor? Bu kitabın amacı, hem fiziksel (daha doğrusu astronomik) bir niceliği hem de bazı estetik özelliklerin atfedildiği tamamen aritmetik bir niceliği belirtmek için kullanılan bu sayının matematiksel özellikleriyle sınırlı kalmadan, altın oran tarafından baştan çıkarılan veya ilgisini çeken herkese bir dizi olumlu gerçek sunuyor. Bu “ilahi oran”ın icadının ve matematik, sanat (resim, müzik, şiir) ve mimarideki uygulamalarının tarihi nedir? Hangi mistisizme ilham kaynağı olmuştur?

1 Beğeni