Rica ederim. Meraklısının haberi olsun siz almayacağınıza göre. İzmir Karşıyaka Serpil Kitabevi’nde Sarmal ufak boy baskı Dune 1. kitap bulunmakta arkadaşlar, fiyatı da 30TL.
Nereden sipariş verdiniz? Ben de İthaki’nin 4 kitabı var ama Sarmal daha iyiyse ona geçeyim.
Bi-la kayfa
Siyanoq! Siyanoq! Siyanoq!
Sarmal konusu geçince biraz e-kitap formatına baktım, ithaki’ de kaldığım sayfa 150 ‘ ye kadar göz gezdirince sarmal net olarak çok daha iyi geldi gözüme.
Çeviri işinde uzman değilim ama ithaki bu kitabı o kadar iyi çevirememiş gibi.
Elimdeki 4 kitabı elden çıkarıp Sarmal ‘ a geçmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım.
Daha doğu atmosferi, otantik vs konulara denk gelmedim.
Keşke ciltli olarakta alabilsek bu kitabı.
Şu konuda yeni mesaj görünce hep “Yoksa yeni kitap geldi mi?” heyecanı yaşıyorum. Yapmayın, yazıktır…
Sarmal’ın ilk kitabını(büyük boy) hiçbir yerde bulamıyorum. Diğerlerini topladım birinci kitap eksik kaldı. Satmak isteyen olursa mesaj atsın.
Süspansör ne menem bir şeydir beyler? Internete de baktım anlamadım.
Uçan minik bir taşıyıcı gibi bir şey mi ?
Kitabın arkasındaki sözlüğe bakmanı tavsiye ederim. Sorduğun soruyu doğru anladıysam eğer süspansör, tıpkı kalkanlar gibi enerji kullanarak yer çekiminin etkilerini etkisiz bırakarak çeşitli yerlerde kullanılıyor. Masa, sandalye veya lamba gibi eşyaların havada yüzmesini sağlıyor. Ayrıca Baron’un devasa kütlesine rağmen hareket edebilmesi de süspansörler sayesinde.
Dune fanatiği bir arkadaşıma ev hediyesi olarak dune tablosu yaptırmak istiyorum. Tablo kalitesinde Dune duvar kağıtlarını nereden edinebilirim?
Çözünürlüğünü bilmem ama Marc Simonetti’nin işleri muazzamdır, üstüne illustratör tanımadım.
Nereden aldınız hocam, benden sahip olmak isterim.
Bayağı güldüm. Ama romanlar ağır bi İslam ve Arap kültürü koktuğundan Humeyni falan olsaymış diye de geçirdim içimden. Gerçi İran istihbaratı yapanı vurur büyük ihtimalle
dune evrenini tartışmasız olarak en iyi betimleyen sanatçı. her biri muazzam. Bu da mı onun işi acaba bir bilginiz var mı?
Eduardo Pena’ya ait
Evrenin içinde kaybolmak isteyenlere ziyaret tavsiyesi: r/ImaginaryArrakis
Geçen günlerde şu illustrasyona denk geldim. Gelecek filmin oyuncularının suretleriylr yapılan bir çalışma, baya hoşuma gitti.
Bunu yapan adamlar kesin melanj kullanıyordur. Böyle bir çizim yeteneğine sahip olmak çok değerli bir şey olmalı.
Arkadaşlar, Rahibeler Meclisi’nin sonundakiMarty ve Daniel isimli şahıslar tam olarak kim? Anlayamadım ve niye anlayamadım bilmiyorum. Duncan’ın belirli aralıklarla gördüğü şu ‘ağlı’ çift olduklarını biliyorum ama son bölümle olan bağları vs. muamma zihnimde.
Bende “oyuncular bayağı benzer kişilerden seçilmiş” diye düşünüyordum. Açıklamayı sonradan okudum