DUNE Kitaplığı

Ben de anlayamadım tam olarak ama sanki bildiğimiz, sıradan ciltli kitaplarda kullanılanlar gibi görünüyor. :neutral_face:

1 Beğeni

İşlenmiş fotoğraf tam anlaşılmıyor, bez ciltl gibi duruyor ama öyle olsun istiyorum diye hayal ediyor olabilirim. :slight_smile: sosyal medyadan yazdım 1-2 kez ama cevap alamadım.

Mizanpaj ile içerikte çizim vs varsa onlarıda görebileceğimiz bir paylaşım yapsalar keşke.

2 Beğeni

Bence bez cilt değil, çünkü ilk fotoğraflar İthaki’nin muhtemelen rötuş yapıp paylaştığı fotoğraflar ama son fotoğraf bir okurun çektiği fotoğraf. :upside_down_face:

2 Beğeni

Acaba İskandinav Mitolojisi ya da Conan gibi mi ciltler? Böyle çok kötü göründü bana.

2 Beğeni

Benim aklıma da İskandinav Mitolojisi’nin cildi geldi ama daha çok Yabancı Yayınları’nın kitaplarında kullandıkları malzemeye benziyor sanki. :sweat_smile: Kalitesi düşündüğümüz gibiyse, %50 indirimle 325’e düşmüş hali bile çok pahalı. Sonuçta sıradan ciltli altı kitap, kutulu olması veya bir poster içermesi çok bir şey ifade etmiyor. :sweat_smile:

2 Beğeni

Az önce baktım Conan ve İskandinav Mitolojisi’ne. Conan gibi değil orası kesin. Comanan düze bir sırta sahip. İskandinav da görseldeki gibi ama daha sert duruyor İskandinav. Görseldekiler de yumuşak görünüyor.

2 Beğeni

Elinizde Philip K. Dick Toplu Öyküler varsa ona bir bakın, bence tam da onun gibi Dunelar. :sweat_smile:

1 Beğeni

O da imkansız. Toplu Öykülerin şömizsiz halinde sert ve düze bir sırt var.

1 Beğeni

Aslında düz değil de kağıt kalitesi farklı olduğu için düz gibi duruyor bence ama Lovecraft ciltleri gibi olmayacağı kesin. :sweat_smile: Aslında dediğim gibi Yabancı Yayınları’nın herhangi bir ciltli kitabının cildini siyah olarak düşünün, tam da o kalitede bence.

1 Beğeni

Bende de Yabancı Yayınlarına ait ciltli bir kitap yok ne yazık ki. :smiley: Ama bu görüntüde maalesef tırt görünüyor Dune.

2 Beğeni

Yabancı’dan başka da doğru dürüst ciltli kitap yapan kim var diye düşünüyorum, bir de Pegasus geliyor aklıma. :sweat_smile: Aynı kalite sayılmaz çünkü Pegasus’un ciltleri daha sert. Bence de çok kaliteli bir baskı olmayacağı kesin. :neutral_face: Benim için iyi oldu, nasıl alacağımı düşünürken tamamen vazgeçmemi sağladı. :sweat_smile:

2 Beğeni

İlknokta çekilişine katılın hocam belki çıkar :joy:

2 Beğeni

Kesin çıkar diye katılmadım zaten, başkalarına kalsın. :joy:

3 Beğeni

https://www.instagram.com/stories/ilknokta/2481907499274756088/
Dune ciltliler video gelmiş, bana daha çok İskandinav Mitolojisi’ni hatırlattı.

2 Beğeni

Bence videoyu çekerken kullanılan efektin de etkisi var. :grimacing:

2 Beğeni

Videodan görünen pütürlü ucuz bi malzeme gibi. Zaman çarkı ciltlerini göz önüne alınca çok ta şaşırtıcı değil bu durum.

2 Beğeni

Ben de aynısını düşündüm gördüğümde. Kapak tasarımı güzel ama sırt ve malzeme çok kötü duruyor bence. Fiyatları da çok güzel nazar değmesin. Son izlediği 1-2 satış politikasıyla İthaki bende bir farkındalık yarattı. Ne yapıyorum ben dedim. Ondan beridir kitap alışverişlerim falan da sekteye uğradı, 40 kere düşünüp karar veriyorum alacaksam bir şey.

4 Beğeni

Citli kitaplarda genelde kapağa dikkat ediliyor bense kağıdın kalitesine bakıyorum. Sonuçta bu set de 6 kapak var ama binlerce sayfa kağıt kullanımı söz konusu. Özel baskı deyince benim aklıma kapaktan ziyade kağıtla ilgili bir özellik geliyor. Karton kapakla aynı kağıt kullanılmışsa ciltli almaya hiç gerek yok bence.

1 Beğeni
4 Beğeni

Ciltlilerin kağıt kalitesi karton kapaklılarla aynıymış. Daha kaliteli bir kağıt olursa alırım diye düşünmüştüm ama aynı kağıdı kullandıklarına göre almaya gerek görmüyorum.

5 Beğeni