Dünya Havlu Günü

Havlu Günü, Douglas Adams’ı anmak üzere hayranları tarafından her 25 Mayıs’ta kutlanan gündür. Anma töreni ilk kez 2001 yılında, Adams’ın 11 Mayıs’taki vefatından iki hafta sonra yapıldı. Havlu gününde, tüm sevenleri, yazara hayranlıklarını ve şükranlarını sunmak üzere havlu taşırlar.

(Havlu Günü - Vikipedi)

Otostopçunun Galaksi Rehberi

Havlu başlığı:

Bir havlu, gezegenlerarası bir otostopçunun yanında bulundurabileceği en kullanışlı şeydir.
Pratik değeri yüksektir - Jaglan Beta’nın soğuk aylarında sıçrarken ısınmak için sarınabilirsiniz. Santraginus V’in parlak mermer kumsallarında keskin deniz buharını soluyarak üzerine uzanabilirsiniz; çöl gezegen Kakrafoon’da kıpkırmızı parıldayan yıldızların altında uyurken üstünüzü örtebilirsiniz; ağır aksak nehir Moth üzerinde küçük bir kayıkta giderken yelken olarak kullanabilirsiniz; göğüs göğüse kavgada kullanmak için ıslatabilirsiniz; başınıza sarıp zehirli dumanlardan ya da Traal’ın Yırtıcı Cırlayan Canavarı’ndan (kafa sıyırtıcı biçimde aptal bir hayvan, onu göremiyorsanız sizi göremediğini farz eder; bir fırça kadar zeki, ama çok çok yırtıcı) korunabilirsiniz; acil durumlarda bir imdat sinyali olarak sallayabilirsiniz, veya eğer hâlâ yeterince temiz görünüyorsa kurulanabilirsiniz.

Daha da önemlisi, bir havlunun çok büyük psikolojik değeri vardır. Herhangi bir nedenle, bir gezgin (gezgin: otostopçu olmayan) otostopçunun yanında bir havlu taşıdığını keşfederse, doğrudan doğruya bir diş fırçasının, kar maskesinin, sabununun, bir paket bisküvisinin, matarasının, pusulasının, haritasının, bir yumak ipinin, böcek zehirinin, yağmur donanımının, uzay elbisesinin, vs vs olduğunu da varsayacaktır. Dahası gezgin otostopçuya her nasılsa “kaybetmiş” olduğu bu sözü geçenleri ve daha birçok malzemeyi seve seve verecektir. Gezgin, galaksiyi enine boyuna gezen, didinen, uğraşan, korkunç tehlikeler karşısında savaşan, kazanan, ve hâlâ havlusunun nerede olduğunu bilen birinin açıkça kayda değer birisi olduğunu düşünecektir.

7 Beğeni

Havlu gününüz kutlu olsun :robot:

6 Beğeni

Kutlu olsun.

towlie11

5 Beğeni

Dün havlu günüymüş, atlamışız.

Hayatına değer verenler şunları asla unutmamalı. :slight_smile:

  • Havlunuzun değerini bilin.
  • Havlunuzu her zaman yanınızda bulundurun.

Geçmiş havlu gününüz kutlu olsun. :slight_smile:

4 Beğeni

Böyle bir gün olması da ilginçmiş. Tanıdık geldi ismi ama başka bir konuda daha önce görmüş olabilirim.

Rıhtımdan Melih bizlere yazdığı şiiri okuyacak :smile:

Dünya bir avlu
Al yanına bir kitap
Bir havlu

Otostopçunun Galaksi Rehberi serisinden geliyor. Serinin sıkı fanları kutluyor.

2 Beğeni