Dünya şu an en fazla hangisine yatkınlık sergiliyor? Sizce olası gelecek hangisi?

Dünya şu an en fazla hangisine yatkınlık sergiliyor? Sizce olası gelecek hangisi?

  • Biz
  • Cesur Yeni Dünya
  • 1984
  • Fahrenheit 451
  • Otomatik Piyano
  • Neuromancer

0 oylayanlar

1 Beğeni

Tek boyutlu karakterlere sahip genel anlamda hafif bir şekilde ilerleyen bir dizi izle, sürekli değişim geçiren gerçek hayatla tonlarca farklı şekillerde bağdaştırabildiğimiz karakterlere sahip genel anlamda her sezon ağırlaşan bir diziyi karşılaştırmak garip olabilir.

Kendi kulvarlarında ikisi de güzel işler ancak BoJack’in kulvarı bile daha üstün bir seviyede…

1 Beğeni

Hepsini okumadım, o yüzden kesin bir yorum olmaz. Ancak şu an ve gelecek için 1984 aralarında en yakın bulduğum. Orwell devleti, insanı, sokağı, siyaseti çok iyi biliyor. Gözlem seviyesini ve donanımını kitaplarında çok iyi görebiliyoruz. Çok cesur bir kalem olduğu herkesin malumu, eleştirmenliği de öyle. Hiç çekinmeden oraya buraya “altı dolu” ve detaylıca düşünülmüş bir şekilde sallıyor. Yeri geliyor Wells’in bazı kitaplarındaki gelecek tasvirinin eksikliklerini ve hatalarını detaylıca gözler önüne serebiliyor (Wigan İskelesi Yolu). Belki de aralarındaki bilimkurgudan en uzak kalem kendisi, ancak anketteki konuda en hâkim isim de Orwell diye düşünüyorum.

Bu yüzden 1984.

2 Beğeni

Ülkelerin kendileri arasında müttefik ve düşman olup; dünün müttefikinin bugünün düşmanı, dünün düşmanının bugünün müttefiki olması, devletlerin kendilerine hayali birer düşman yaratmaları ve o düşmanı bir türlü ele geçiremeyip bu düşmanla insanları korkutması, medyanın dün yazdığının tersini bugün yazması ve kimsenin bunu hatırlamaması, insanlardaki birbirini ispiyonlama ve linç etme istekleri… 1984 bizim geleceğimiz değil bence, bugünümüz.

6 Beğeni

Birinin bu cümlelerle çıkagelmesini bekliyordum. Teşekkürler.

1 Beğeni