Dünyadaki En İlginç 10 Mimari Yapı Örneği

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Dünyadaki En İlginç 10 Mimari Yapı Örneği – Kayıp Rıhtım

image

Dünya asla yeterince haberdar olamayacağımız, birbirinden tuhaf mimari yapılarla dolu. İşte onlardan dikkat çeken 10 ilginç örnek sizlerle! (DEVAMI…)

6 Beğeni

Konu başlığını görünce, Sydney’deki ünlü opera evi kesin listenin üst sıralarındadır diye düşünmüştüm. Ancak sizin listenizde hiç yok. İlginç yapı denilince genelde akla bu ünlü opera evi gelir. Belki de çok ünlü olduğunu bildiğiniz için listenize almak istemediniz, daha az bilinen binalara yer vermeyi tercih ettiniz.

Listede 7. sırada yer alan “Lotus Tapınağı – Hindistan”, benim sözünü ettiğim Sydney’deki opera evine çok benziyor. Bir esinlenme durumu var gibi sanki. (Lotus Tapınağı 1986’da tamamlanmış. Sydney’deki opera evi ise ondan çok önce, 1973’te kullanıma açılmış)

“Sydney Opera House” diye anılan ve hem ilginç hem de ünlü olan yapının bazı fotoğraflarını ben buraya ekleyeyim:

(Danimarkalı mimar Jørn Utzon tarafından tasarlanmıştır)

İspanya’nın Bilbao şehrindeki “Guggenheim Müzesi” listenizde yer alıyor.

ABD’de, New York City’de de bir Guggenheim Müzesi bulunmakta. Resmi adı, “Solomon R. Guggenheim Müzesi”… Ve o da ilginç bir mimariye sahip. (İspanya’daki müze kadar ilginç olmasa da)

New York City’deki bu “Solomon R. Guggenheim Müzesi”, ABD’li meşhur mimar Frank Lloyd Wright’ın tasarımı imiş ve inşaatına 1953’te başlanmış. Mimarın ölümünden 6 ay sonra da 21 Ekim 1959’da açılışı yapılmış.

https://www.citysightsny.com/media/catalog/product/cache/26/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/r/srgm2008_ph01.jpg

1 Beğeni