Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/dunyanin-adi/
Ateşe biraz daha odun at küçüğüm, sonra gel yanıma otur. Sana atalarımızdan kalan en eski hikâyeyi anlatacağım bu gece. İnsanların neden illa bir yerlere gitmek zorunda olduğunu sormuştun bana. Sonra da ben cennete gitmek zorunda mıyım demiştin. Hayır küçüğüm, istemediğin hiçbir şeyi yapmak zorunda olmadığın gibi, istemiyorsan hiçbir yere gitmene de gerek yok. Burada kal,…
Merhaba
Şimdilik seçkide okuduğum en güzel öykü diyebilirim. Dünyanın yaratılışına ve öykünün temasına usulca dokunan güzel bir masaldı. Anlatımınızı beğenmiş olsam da hikaye içindeki konuşma içeren kısımları düz yazı olarak hikayeye yedirmek akıcılığı biraz da olsa etkiliyor diyebilirim.
Kaleminize sağlık.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Öyküyü beğenmenize çok sevindim. Diyalog kısımları için eleştirinizi dikkate alacağım
Merhaba @Mercan,
Öykünün masalsı ve şiirsel havası beni sarmalayarak içine çekti. Adem ile Havva’dan öte böyle sevgi dolu bir hikaye resmederek bende olumlu duygular uyandırdığın için teşekkür ediyorum.
Yazmaya devam et lütfen, okuyalım hep.
Sevgiler,
Sena
@Senaa çok teşekkür ederim. Masalları hep çok sevdim öyküde de sevgi dolu bir masal etkisi yaratmak, eski türk masallarındaki o dile yakınlık kurmak istemiştim. Yorumunuz çok mutlu etti beni, teşekkür ederim
Merhaba,
Bazı öyküleri okurken yazarın hayal gücüne şaşırmamak elde değil. “Araf nedir?” sorusuna beliren cevabın kaba strüktürü üstüne ince ince işlemişsiniz öyküyü. Başı sonu düşünülmüş, kendi içinde tutarlı, okuyucuyu (en azından beni) kuşatan bir yapısı var.
Kaleminize sağlık, başka seçkilerde görüşmek üzere.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim
Bu kadar güzel yorumlar insanı daha fazla üretmek için motive ediyor