Dünyanın En Dayanıklı Canlısı Tardigratlar Komşu Yıldız Sistemlerine Gönderilecek

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/bilim/tardigratlar-uzay-yolculugunda-komsu-yildizlara-gonderilecekler/

image

Tardigratlar uzay yolculuğuna hazırlanıyor. Su ayıları olarak da anılan bu mikroskobik canlı türü, Dünya’nın en dayanıklısı olarak biliniyor. Bilim insanları ise onların komşu yıldız sistemlerindeki hayatta kalma şansını sınamayı planlıyor. Yıldızlararası seyahat olasılığı artık sadece bilimkurgu filmlerinde veya kitaplarında değil, birkaç yıldır bilim insanları arasında konuşulur hale geldi. İnsan ırkı için bu hedef hâla çok… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Bu hafta Tardigratlar hakkında okuduğum ikinci yazı bu. Tardigratlar yükseliyor! :slight_smile:

2 Beğeni

Umarım onbinlerce yıl sonra Godzilla boyunda tardigratlar evreni istila etmeye çalışmaz.

5 Beğeni

Benim tardigratlar hakkında okuduğum ilk yazı bunun üzerineydi. Bilimkurgu Kulübünde. :joy:

1 Beğeni

O sistemlerdeki akıllı canlılar kendilerine gönderilen ve zarar veren bu canlıları kimin gönderdiğini tespit ettikten sonra tardigratları mutasyona uğratıp geri gönderirler. :space_invader: :smirk_cat:

2 Beğeni

Bakalım hayvan severler bu konuya ne diyecek?

1 Beğeni

Bunların şu ağız kısmı Dune canavarına benzemiyor mu, ben mi benzettim?

2 Beğeni

Bir soru: Teorik bile olsa ışık hızının %20’sine ulaşabilmeyi ne ara becerdik biz?
Bir kaygı: Birkaç yüzyıl sonra Tardigrad uygarlığının anayurda eli silahlı ve intikam ateşi ile yanarak geri dönmeyecekleri ne malum?
Bir film: Tardigrad’ın dönüşü.

Dünyanın en dayanıklı canlısı biz değil miyiz ya ? Türk halkı…

2 Beğeni

Umarım çalışırlar. Hayatımızda bir o aksiyon eksik çünkü. Her gün televizyon açıldığında “Vuuuuueeeeyyy! Sen kimsin?” sesini duyacağıma Godzilla boyutunda Tardigratlarla savaşmayı yeğlerim. Olmayacaksa n’olur beni de yollasınlar.

1 Beğeni

Bikaç milyon yıl sonra “Samanyolunu çoğ eyi yaptılar. Biz yıllarca fırlatma rampası sırası bekledik yegenim, şindi ışıg hızıynan gidip geliniyo gıymetini bilin gıymetini.” diye geri gelmesinler. Bunun önlemini lütfen alsınlar.

1 Beğeni