Duolingo Kullananlar Kulübü

Aranızda belki kullananlar vardır bu uygulamayı. Uygulamayı kısaca anlatmak gerekirse yeni bir dil öğrenmenize yardımcı oluyor. Genellikle kısa quizlerle pekiştirme ve gelişme amaçlıyor. A1-A2 seviyesine günde sadece 15 dakika ayırarak çıkabilirsiniz fakat devamı için pek de yeterli değil gibi geldi bana.

Siz de kullanıyorsanız düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

Onu kullanmadım, eskiden kelime öğrenmek için Memrise kullanıyordum ama tekrar etmeyince unuttum gitti, voscreen de denemiştim o da bana bir şey katmadı.

Farklı uygulamaları da deneyen varsa yazsın belki bilmediğimiz güzel bir şey öğreniriz.

1 Beğeni

Bence bir dili öğrenmeye başlamak için oldukça başarılı bir uygulama. Almanca ve Latince için kullanıyorum. Bence dil öğrenme konusunda sınıf ortamı en iyisi, ama belli bir düzeye gelene kadar sınıf ortamında ders verimi çok düşük oluyor gibi geliyor bana. İşte o düzeye gelmek için bence oldukça ideal bir çözüm.

2 Beğeni

İtiraf ediyorum kullananlardan biri de benim…

Beni de kulübe yazın. Duolingo ve Memrise’ı birlikte kullanıyorum. İngilizce öğreniyorum. Yakında ikinci bir yabancı dile daha başlayacağım.

Bu uygulamaların en büyük avantajı pratik yaptırarak öğretmesi. Öğretmenin tahtanın önüne geçip ders anlattığı, öğrencinin de her şeyi deftere geçirdiği bir öğrenme yöntemi bana pek hitap etmiyor. Bu şekilde ya öğrenemiyorum ya da öğrendiklerim kalıcı olarak belleğimde yer etmiyor.

Bir dili öğrenmek için onun üzerinde pratik yapmak, sık sık da tekrar yapmak lazım. Duolingo ve Memrise bunu sağlıyor. Ayrıca oyun oynar gibi eğlenceli bir öğretme yöntemi var. Bu sayede sıkmıyor. Elbette dili sürekli kullanmak, dizi ve filmleri Türkçe altyazısız ve dublajsız izlemek, kitapları, dergileri ve haberleri orijinal dilinde izlemek, mümkünse birileriyle öğrenmeye çalıştığınız dilde sohbet etmek gerekiyor.

Duolingo ve Memrise sizi çok ileri seviyeye çıkarmaz ama disiplinli bir şekilde çalışırsanız sizi sıfdırdan orta seviyeye ve hatta ortanın biraz üstüne çıkarır. Ondan sonrası ise size kalmış. Bu arada anadili İngilizce olan öğretmenlerle eksik noktaları da tamamlayabilirsiniz. Bunun için de Engvid’i tavsiye ederim.

1 Beğeni

Bi ara ben 1 ay boyunca Dulingoyu kullanmıştım ama bir yerden sonra acayip bayıyor. İstediğin ögretme metodu bu diyorsun ama onun olmadığını anlıyorsun sanki. O yüzden uygulamayı sildim ben.

1 Beğeni

Bir yerden sonra baymasının nedeni bence artık uygulamanın öğreteceği pek çok şeyi öğretmiş olması ve artık yetersiz gelmeye başlamış olması diye düşünüyorum. Dediğim gibi uygulama en ileri seviyeye kadar öğretmiyor.

Ya da her öğretme metodu herkese göre değildir.

3 Beğeni